marți, 3 august 2010

Vrei sa arati ca o diva?

Pentru ca divele spun despre frumusete ca vine din interior, nu doar din starea de spirit, ci din felul in care organismul nostru functioneaza.   Primul pas spre frumusete este un stil de viata fara excese, in care sa nu uitam de lichide si de acele 30 de minute de miscare zilnica – pentru ca fac minuni.            

Tenul, chiar si bine hidratat din interior, va fii mai luminos si relaxat daca va beneficia de o demachiere corecta, cu lotiuni care sa actioneze in profunzime si sa poata indeparta toate urmele de machiaj si impuritati. Foarte eficiente sunt apa termala, lotiunile fara alcool si crema hidratanta pentru fata, dar si pentru ochi.

Astfel curatat, tenul este pregatit pentru machiaj, iar atentia si interesul in alegerea produselor potrivite trebuie sa fie in continuare maxime. Baza de machiaj, lichida, compacta sau pudra e bine sa fie una care da luminozitate tenului. Daca alegi sa folosesti si fond de ten, urmareste acoperirea integrala a fetei, in mod uniform, fara sa-ti incarci tenul. Nu este deloc estetic si nici economic. Anticearcanul te poate ajuta sa scapi de micile imperfectiuni, asa ca nu ezita sa-l folosesti atunci cand e nevoie.

Ochii necesita insa mai multa ingrijire, decat simpla acoperire cu anticearcan. Pentru pleoapele umflate si pungile de sub ochi este nevoie de serum concentrat, sau de masti care se tin la frigider si se aplica apoi, reci, pe pleoape. Privirea va deveni intensa si fermecatoare o data cu aplicarea fardului de ochi, a creionului dermatograf si a mascarei.

Daca vrei un look indraznet si actual alege farduri de pleoape fumurii, dar nu uita sa luminezi zona de sub sprancene cu o nuanta foarte deschisa, pentru a echilibra tonalitatile. Optiunea celor mai multe dintre femei pentru mascara se opreste la cea pentru alungire, volum si definire, pentru ca da un aspect natural si fermecator genelor.

Fardul de obraz, incearca sa-l alegi in nuante de roz stralucitor, si aplica-l estompat dinspre pometi spre tampla. Optand pentru un ruj rosu vei fii cu siguranta cuceritoare; este insa mai important sa se potriveasca trasaturilor tale si machiajului in ansamblu.

Dar nu doar chipul conteaza, si aceeasi importanta trebuie acordata si pielii. Pentru o piele catifelata si matasoasa poti folosi un scrub de corp o data pe saptamana, sau te poti rasfata intr-o baie cu spuma sau ulei. Incearca, insa, sa nu le folosesti in acelasi timp, deoarece uleiul reduce cantitatea si efectul spumei de baie. In topul produselor utilizate de femei pentru ingrijirea pielii ramane lotiunea de corp. Daca vei opta pentru una aromata, vei fii suficient de apetisanta, incat sa-ti doresti sa reiei tratamentul in fiecare seara si dimineata.