marți, 3 august 2010

Machiajul pentru tipul blond

Daca pielea ta are o nuanta deschisa, un ton alb rece sau spre rozaliu iar parul tau este blond si cauti sfaturi pentru machiajul care iti sta bine, acesta este locul potrivit.  

Tipul de machiaj

Cu tenul tau ca de portelan si par deschis la culoare nuantele pastel cu formula usor stralucitoare vor merge perfect. Machiajul fumuriu va flata tenul oferind jocuri de lumina si umbra daca este aplicat delicat, gradat fara a incarca machiajul.

Tehnica de machiaj

1. Aplica o baza hidratanta – Pielea ta delicata nu are nevoie de acoperire densa deci opteaza pentru uniformizarea tenului strcit in locurile unde este necesar utilizand texturi transparente. Incearca fonduri de ten sau lotiuni colorante lejere, fara ulei, care adera si hidrateaza in profunzime. Aplica punctat pe langa nas, pe obraz, frunte si barbie si uniformizeaza cu varful degetelor.

2. Aplica fardul de obraz – Nuantele de roz rece, glasat vor oferi tenului tau o stralucire subtila fie ca alegi un fard crema, stick sau pudra compacta. Aplica cate putin pe obraji si uniformizeaza cu o pensula bogata. Pentru matifiere, fie aplici direct peste fardul de obraz putina pudra pentru un efect de roseata delicata sau pe toata fata pentru un finisaj elegant.

3. Aplica fardul de ochi – Putin albastru deschis-ciel aplicat direct pe pleoapa mobila si estompat catre pliul pleoapei va evidentia nuanta irisului daca acesta este albastru. Liniaza aproape de gene conturul pleoapei cu putin creion negru si apoi cu un aplicator de fard curat sau cu un betisor cosmetic indulceste putin linia trasata. Direct peste aceasta linie se poate interveni cu nuante de negru fumuriu, gri, pruna, bleumarin, verde kaki sau bronz cupru. Secretul consta in faptul ca aplicarea nuantei peste creion sa nu fie facuta in mod precis si ca o umbra, atingand usor linia de creion.
Ochii se vor rimela cu rimel negru sau albastru inchis.

4. Aplica iluminator – o nuanta deschisa de bej sau alb stralucitor, aplicat dinspre pliul pleoapei catre arcada sprancenei, va ilumina privirea si ii va conferi claritate.

5. Definirea sprancenelor – Aranjeaza sprancenele cu putin rimel transparent. Nu numai ca le va oferi stralucire dar le va curata si de eventualele particule de pudra.

6. Aplica rujul – La fel ca la fardul de obraz, nuantele reci de roz merg perfect la machiajul pentru tipul blond. Rujul trebuie apicat cu o pensula, pentru a urmari perfect conturul si pentru a asterne un strat transparent si nu unul puternic, onctuos. Pentru un look senzual se poate apliuca peste ruj putin gloss transparent.

Acest machiaj ti se va potrivi daca:
* ai parul deschis spre nuante de blond clar, blond fumuriu, argintiu
* ai ochii albastrii, gri, verzi sau caprui
* ai pielea palida, fie foarte alba, fie ivorie sau usor rozalie

Daca ai dubii in folosirea nuantei de albastru deschis la ochi si vrei totusi acel efect de fumuriu, atunci opteaza pentru un gri deschis. Te poti juca cu aceasta nuanta si mata dar si in formula stralucitoare sau sidefata.