luni, 2 august 2010

Machiaj pentru adolescente

                                                      Adolescenta este perioada in care tanara se confrunta cu alegerea sa ca    regina a balului, capitan al echipei de majorete, timp in care trebuie sa isi mentina stacheta ridicata in ceea ce priveste notele. Toate acestea suna ca si cum viata unei adolescente poate deveni putin stresanta.
Unde exista stres, exista intotdeauna si un mod de relaxare, care sa te destinda, el fiind reprezentat de Machiajul pentru Adolescenti! Machiajul este amuzant si creativ si subliniaza farmecul unei tinere fete frumoase in mod natural, asigurandu-i acesteia si un nivel inalt al stimei de sine. Cheia purtarii unui machiaj adolescentin este ca acesta sa aiba un aspect natural si proaspat, ca si cum nu ai fi machiata deloc. Oricum ar fi, exista o gama larga de produse cosmetice folosite pentru a adauga amuzament si frumusete unei tinere efervescente ce doreste sa se exprime prin intermediul culorilor vibrante, cum sunt fardurile de pleoape roz sau luciul de buze cu sclipici.

Scopul machiajului ar trebui sa fie acela de a arata ca un adolescent, si nu ca un adult. Adolescentele ar trebui sa inteleaga conceptele de baza ale modului in care trebuie aplicat si purtat machiajul, in maniera corecta, precum si sa invete cum sa aleaga culori minunate, care se potrivesc cu culoarea naturala a pielii lor. Fireste ca fetele vor sa fie fete si sa faca totul asa cum vor ele. Asadar, atunci cand poarta un machiaj, adolescentele ar trebui sa fie intotdeauna constiente de ce fel de machiaj sa poarte in anumite ocazii si evenimente speciale.
De exemplu, daca o adolescenta a practicat un sport in scoala, atunci ea ar trebui sa evite sa poarte un machiaj cu culori vibrante, care atrage atentia inspre fata ei; dimpotriva, ea ar trebui sa ramana la culori blande si subtile, care i se potrivesc cu fata, conferindu-i un aspect proaspat. Oricum ar fi, daca o adolescenta decide sa poarte machiaj la balul de absolvire ori la o serata speciala de la scoala, acesta este momentul in care ea poate sa epateze, daca doreste, putandu-si crea un aspect sofisticat, cu ochi fumurii si buze evidentiate, sau poate purta o anumita culoare a rochiei, cum ar fi verdele, rosul, rozul si apoi sa asorteze la aceasta un fard de pleoape si un tus pentru ochi care sa o completeze, dar aminteste-ti ca poti sa creezi un look perfect cu culori subtile si sa eviti sa arati ca un clown.

Gusturile adolescentelor variaza atunci cand vine vorba de alegerea machiajului. Exista o multime de produse de machiaj pe piata, care promoveaza distractia. Exemple ar fi fardul de pleoape de culoarea neonului, sclipiciul pentru corp, luciul de buze tricolor, oja stralucitoare si multe alte tipuri diferite de truse de machiaj pentru adolescente, care fac ca acestora sa li se para amuzant si usor sa poarte si sa se bucure de machiajul lor, ori, de ce nu, sa-l impartaseasca cu prietenele.
Adolescentele pot alege sa poarte machiaj, pentru ca asta le ofera o idee generala asupra a cum va fi atunci cand vor deveni adulti, sau ar putea sa poarte machiaj pentru ca este o chestiune de fete, care le ofera un spor de incredere in sine si de simt al propriei valori.
Machiajul adolescentelor
Fie ca vrem sa ascundem semnele imbatranirii sau vrem sa parem... mai mature, machiajul este intotdeauna 'prietenul nostru cel mai bun'. Iulia Roman, specialist 121 in machiaj si ingrijire, a raspuns la cele mai frecvente intrebari legate de efectele machiajului asupra tenului, in special cand el este folosit prematur.
de Iulia Roman

Desi sunt abia la varsta adolescentei, par foarte matura, tenul meu arata bolnavicios si am cearcane negre.

Nu trebuie sa-ti faci atatea griji. La adolescenta fizionomia nu este bine definita si, in plus, in aceasta perioada, din cauza modificarilor hormonale aparute in organism, tenul are foarte mult de suferit. Partea buna a lucrurilor este ca aceasta perioada este trecatoare. Este mai mult o problema de atitudine decat una de estetica. Deci, daca te tratezi, problema cearcanelor va disparea sau, cel putin, nu va mai fi asa de pregnanta. Intr-adevar, cercanele pronuntate sunt suparatoare si, in acest caz, inainte de a aplica produsul anticearcan este necesar sa folosesti un corector mov, pentru a neutraliza nuanta maronie a cearcanelor.

In ceea ce priveste machiajul, este adevarat ca, intr-o oarecare masura, fardurile maturizeaza. Este vorba mai ales de machiajele foarte pronuntate, care folosesc culori intense, insa un machiaj natural, in nuante luminoase si translucide, poti sa incerci. Iar in ceea ce priveste sexul opus, cred ca ar fi mai bine sa privesti partea buna a lucrurilor si anume faptul ca ai un anumit farmec si nu treci neobservata.

Fata mea se machieaza de la 14 ani. E prea devreme pentru ea?

Nu este atat de rau daca fetita ta a inceput sa se machieze, ci daca nu se demachiaza si nu isi ingrijeste corect tenul. La acest capitol, exista motive de ingrijorare. Desi nu au fost aduse dovezi ferme pro sau contra faptului ca ingredientele din produsele cosmetice si cele de machiaj sunt daunatoare, cel mai bine este ca tenul sa fie demachiat inainte de culcare. Mai mult, se recomanda curatarea tenului, chiar si daca nu ne-am machiat.

Iti poti incuraja fiica sa foloseasca un gel demachiant. Este mult mai comod decat un lapte demachiant si nu ingrasa tenul.

In ceea ce priveste machiajul, nu au fost aduse dovezi concludente conform carora expunerea repetata a pielii la chimicalele din produsele cosmetice ar avea efecte negative asupra corpului uman. Fata de trecut, cand fardurile erau toxice, industria cosmetica a evoluat foarte mult. Ceea ce este important este sa alegem corect produsele pe care le folosim, in functie de necesitatile tenului nostru, si sa fie de calitate, sa nu contina ingredienti care pot provoca iritatii, alergii etc.

Ar fi bine, totusi, sa nu se abuzeze de folosirea creionului pe interiorul pleapei pentru ca pot aparea mici accidente. Trebuie stiut ca pe mucoasa interioara se folosesc numai creioanele pe care este mentionat 'Khol', pentru ca sunt special concepute pentru aceasta zona.

Vreau sa folosesc un produs de ingrijire anti-age 100% natural Sunt foarte tanara si am deja cuperoza
Vreau sa folosesc un produs de ingrijire anti-age 100% natural

100% natural in industria cosmetica nu exista. In componenta cremelor se folosesc, in general, extracte de plante, insa acestea sunt substante de sinteza obtinute in laborator. In acest sens, ingredientele 'naturale' cunoscute ale cremelor anti-rid sunt acizii de fructe, polifenolii de struguri, extracte de alge marine, extracte din drojdia de bere.

Este un procedeu natural atunci cand iti pui o masca de castraveti pe fata, insa efectul este mai mult placebo. Pielea noastra este dotata cu un sistem de protectie care nu permite substantelor externe sa o penetreze. Aici intervine avantajul oferit de produsele cosmetice, care contin transportori celulari ce permit substantelor sa treaca de barierele de protectie ale pielii pentru a actiona in straturile profunde ale pielii, acolo unde apar problemele.

Sunt foarte tanara si am deja cuperoza

In primul rand, trebuie sa fii sigura ca este vorba despre cuperoza. Cosmeticiana sau medicul dermatolog trebuie sa-ti puna acest diagnostic. Daca tenul tau se inroseste foarte usor, s-ar putea sa fie vorba de un ten foarte sensibil si iritabil si nu neaparat de cuperoza.

Cuperoza este o afectiune a tenului specifica femeilor de varsta mijlocie si se manifesta prin inrosirea anumitor zone ale fetei, cum ar fi obrajii. In general, sunt predispuse la cuperoza persoanele blonde, cu pielea deschisa. Aceasta afectiune cosmetica necesita un tratament complex. Medicul dermatolog iti poate recomanda anumite antibiotice sau creme specifice pentru tratarea cuperozei. Creme anticuperoza exista si pe piata, insa cel mai bine ar fi sa consulti un specialist.

Din pacate, tenul nostru nu este intotdeauna perfect. Totusi, cu o ingrijire corespunzatoare si cu sprijinul specialistilor, il putem ajuta sa redevina sanatos. Bucurati-va de tineretea tenului vostru si nu va grabiti sa deveniti... mature.