marți, 3 august 2010

Salvarea tenului nostru: citricele

Datorita calitatilor tonice, antioxidante si usor astringente, vitamina C din citrice reda tenului aspectul tineresc si sanatos. Zonele lucioase sunt matifiate, iar acneea, anihilata. Dar, de departe, cel mai apreciat efect al vitaminei C asupra tenului este acela antirid.
Bai de fericire  

Baile cu lamaie sunt benefice pentru trup, dar sunt si extrem de relaxante. Aroma de citrice a gelurilor de dus te ajuta sa alungi starea de somnolenta, stimuleaza memoria si iti aduce o stare de bine. Extractele din aceste fructe stimuleaza regenerarea pielii si iti impregneaza tegumentul cu un parfum... apetisant.

Citricele au efecte benefice si asupra parului. Substantele lor active asigura sanatatea pielii capului, echilibrand formarea sebumului si stimuland nutritia radacinilor. Spalat cu sampoane care contin extracte de citrice, parul devine mai puternic, stralucitor si matasos. Mastile-tratament cu citrice au substantele active foarte concentrate, ceea ce le face eficiente intr-un timp scurt. Chiar si cremele colorante cu citrice hranesc firul de par in timpul vopsirii.

Stiai ca parfumul te poate "slabi"? Ei bine, notele citrice ale unui parfum de zi sunt apreciate pentru senzatia de prospetime si de energie, dar si pentru efectul uimitor pe care il au asupra celor din jur. S-a constatat ca persoanele care folosesc parfumuri cu arome de citrice sunt percepute de cei din jur cu 2 kg mai slabe!