marți, 3 august 2010

Contureaza-ti sprancenele!

E de la sine stiut ca forma si culoarea sprancenelor influenteaza decisiv expresia fetei. Sprancenele frumos arcuite, cu forma clara „deschid“ privirea, in timp ce sprancenele stufoase si neingrijite dau un aspect cam salbatic, nu? OK… insa asta nu-i tocmai o treaba simpla; ba e chiar o arta. Si mai e ceva, exista si aici un trend. Reguli de baza Intai, trebuie sa afli forma pe care o vei da sprancenelor tale.  

De aia, trebuie sa le periezi in sensul de crestere. Forma de baza este, in general, doua treimi ascendenta si una descendenta. Sprancenele trebuie sa inceapa de la linia paralela cu nasul care trece prin coltul interior al ochiului, pana la prelungirea liniei care uneste coltul exterior al ochiului cu nasul (vezi desenul, din pagina alaturata). Pentru a te ajuta, incearca sa pozitionezi doua creioane, iar acolo unde se unesc ele, trebuie sa se termine spranceana. Sigur, daca ai o poza cu chipul tau, luat din fata, unde esti serioasa si te vezi bine, o poti sacrifica trasand liniile direct acolo. Deci, care e cea mai buna forma pentru tine?

Ei bine, afla ca este chiar cea din nastere. Evident, intr-o varianta mai „curatica“ si mai clara, totusi. Urmeaz-o si treci la treaba! Pentru mai multa siguranta, acopera partile pe care doresti sa le smulgi cu fond de ten sau anticearcan. Priveste critic de la distanta: e bine, iti place grosimea? E prea subtire?

Modifica, daca e cazul. Sa incepem! Ca nu care cumva sa te iriti, curata penseta cu spirt, exact ca profesionistii. Penseaza-te numai cand fata e curata si proaspat spalata. Ca sa-ti fie mai usor, este fa o baie de aburi… deschide porii si face extragerea nedureroasa.
• Treci mai intai cu un cub de gheata peste zona de smulgere, ca sa „anesteziezi“ pielea.
• Intinde pielea ca sa nu simti durerea atat de tare.

• Smulge firul exact in directia de crestere si paralel cu pielea, nu perpendicular, si o sa iasa exact pe directia pe care creste el si, prin urmare, mai usor.
• Smulge incet, pentru ca, daca smulgi repede, brusc, doare mai tare si risti sa rupi firul. Smulge firele unul cate unul, nu smocuri.

• Nu esti sigura daca sa smulgi un fir sau nu? Tine-l deoparte de spranceana. Daca se formeaza o „gaura“, nu-l smulge. Daca linia devine mai dreapta si mai curata, atunci smulge fara frica. Uneori, forma trebuie doar corectata cu un creion. Asaza-te nemachiata in fata unei oglinzi si piaptana spranceana cu o periuta mica, in jos.

Acum se poate recunoaste foarte usor directia de crestere a firelor. Spatiile vizibile dintre fire se umplu cu linii subtiri de creion dermatograf, de aceeasi culoare. Liniutele trebuie sa inceapa la marginea de sus a sprancenei si sa continue in directia de crestere, oblic in jos. Apoi se piaptana sprancenele si se fixeaza eventual cu un gel de sprancene.