marți, 3 august 2010

Formele ochilor si cum sa ii scoatem in evidenta cu ajutorul machiajului

Sunt multe modalitati de a scoate in evidenta orice este unic la fiinta ta. Machiajul ajuta la identificarea formelor si asezarii specifice ochilor tai si cum sa evidentiezi frumusetea lor. Aplicarea cu indemanarea a machiajului este o arta, un mod de a-ti exprima sentimentele, starea de spirit si simtul estetic.

Ochi indepartati unul de celalalt:
Tind sa confere fetei tale un aspect tineresc, luminos. Aceasta infatisarea poate fi intensificata prin aplicarea celui mai inchis fard de ochi in coltul exterior al ochilo si prin uniformizarea umbrelor. Periaza genele drept in sus. Pentru a face ochii sa para cat mai aproape unul de celalalt:
• Foloseste nuante mai intense ale fardului de ochi in coltul interior al ochilor
• Foloseste dermatograful pe toata lungimea ochilor – sus si jos- din interior sper exterior.
• Aplica o nunta neutra pe pleoape si pe cuta ochilor, insistand asupra coltului interior.
Foloseste rimelul din belsug atat pe genele de sus cat si pe cele de jos.

Ochi apropiati:
Acesti ochi dau un aspect dramatic, patrunzator. Poate fi potentat daca se concentreaza fardul pe coltul interior al ochilor. Extinde fardul gri peste colturile exterioare pentru a le exagera. Periaza genele in exterior.
Pentru a face ochii sa para mai indepartati:
• Aplica cea mai intensa culoare langa coltul exterior al ochilor.
• Foloseste un dermatograf de orice culoare pe toata lungimea ochilor , insa incepe prin a trasa o parte din coltul exterior.
• Intinde liniile dermatografului.
• Aplica un dermatograf (sau un fard de o nunta deschisa) imediat sub coltul exterior al genelor de jos pentru a atrage atentia asupra exteriorului ochilor.
Foloseste rimelul atat pe genele de sus cat si pe cele de jos.

Ochi plasati la distanta egala:
Sunt plasati la distanta de un ochi unul de celalat. Poti fi facuti sa arate special folosind o multitudine de tehnici de machiaj.

Ochi migdalati
Sunt ochii cei mai des intalniti cu coltul exterior ridicat in sus. Astfel de ochi cer creativitate. Pot fi facuti sa aiba un aspect mai patrunzator si intens.

Ochi mici:
Sunt neproportional mai mici comparabil cu restul trasaturilor faciale. Pentru a mari ochii mici, traseaza o linie pe pleoapa superioara si inferioara (nu in interior). Foloseste un fard pal sidefat. Onduleaza genele.
Pentru a mari ochii mici:
• Aplica o nunta neutra (cum ar fi gri pal sau albastru) pe cuta ochilor.
• Foloseste un dermatograf de culoare deschisa (incearca maroniu ) pe linia superioara si inferioara a genelor, extinzand linia de sus peste intreaga linie a genelor si linia de jos numai de sub iris pana la coltul exterior.
• Aplica rimel negru pe genele superioare.
• Aplica fard deschis pe pleoape.