marți, 3 august 2010

Ghiceste-te!

Culoarea tenului
Asadar, asezati-va in fata oglinzii. Eventual, folositi una concava, care mareste. Observati, mai intii, aspectul general. Un facies ridat, deshidratat, cu tegumente groase de culoare bruna, indica tulburari renale. Tenul uscat, cu reflexe pamintii, indica afectiuni gastrice, in special ulcer gastric. Tenta maronie indica disfunctii cauzate de consumul mare de tigari, in special intoxicare tabagica (masca tabagica). Fata palida, cu reflexe verzui, indica afectiuni hepatice.  

Bolile pulmonare se reflecta pe chip printr-un facies alburiu. La fel, si anemia. Daca pielea este galbena, umflata, acesta e un semn al disfunctiilor pancreasului si splinei. Fata rosie indica boli cardiovasculare.

Ce prevestesc ridurile?
Toata lumea are riduri. Acestea nu sint numai semnele virstei, ci si indicii ale unor dereglari functionale. Ridurile orizontale pe frunte indica afectiuni ale sistemului nervos. Daca sint incrucisate, e semn ca organismul este supus exceselor alimentare. Ridurile verticale de la radacina nasului sugereaza consumul excesiv de produse animaliere. Urechile rosii sint semne ale bolilor de rinichi si de circulatie.

Urechile uscate, cu aspect prafuit indica afectiuni osoase. Santul orizontal pe lobul inferior al urechii este semnul tulburarilor cardiovasculare. Acelasi lucru il indica si nasul rosu. Despicatura pe peretele dintre cele doua narine este tot un indiciu pentru boli cardiovasculare. Functionarea deficitara a rinichilor se reflecta in cearcanele de sub ochi (pungi). Al doilea rind de cearcane sugereaza afectiuni intestinale.

Buzele excesiv de rosii inseamna afectiuni ale splinei si pancreasului. Buzele uscate, uneori livide, sint specifice afectiunilor gastrice si colitelor. Bolile de stomac se manifesta prin umflarea buzei superioare. Daca se umfla cea inferioara, e vorba de dereglari ale intestinelor. Barbia umflata semnaleaza bolile de rinichi. Despicatura din barbie este asociata cu vitalitatea, robustetea, forta sexuala.

Pielea, harta sanatatii
Putem obtine indicii asupra sanatatii si studiind aspectul si culoarea pielii. Daca aceasta este rosie, probabil e vorba de o boala cardiovasculara. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui. Daca e alba-bruna, e semn de boala a rinichilor si cailor urinare. Pielea alburie inseamna boli de plamini si anemie.

Daca e galbuie - boli ale splinei si pancreasului. O piele cu aspect uscat indica tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie. Daca e hiperhidratata - afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare. Pielea seboreica anunta tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E.

Pielea groasa, carnoasa, cu porii dilatati indica tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului. Afectiunile nervoase, endocrine, digestive si de circulatie dau o piele cuperozica, iar anemiile si tulburarile endocrine, o piele subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament.

Portretul omului sanatos
Cum arata capul unui om sanatos? Medicina chineza considera ca vitalitatea se manifesta prin urmatoarele aspecte:
- ten curat, lucios (discret), cu tesut subcutanat bine reprezentat (obraji carnosi)
- par lucios, rezistent, des
- retea densa a irisului si absenta petelor pe iris
- gura nu prea larga
- dinti regulati, sanatosi, fara carii
- forma rotunda a fetei, frunte inalta

Spune ce mananci ca sa iti spun cum arati!

Toate produsele cosmetice din lume, oricat de bune si scumpe ar fi, nu te vor ajuta, daca nu vei contribui la sanatatea tenului tau si cu o dieta adecvata. 

- Pestele contine uleiuri care iti vor hrani pielea. Aceasta dieta contine variante cu peste, la pranz sau cina, pentru a te ajuta sa iti catifelezi si imbunatatesti tenul.

- Nucile si semintele reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, care ajuta la imbunatatirea starii tenului. Aceasta dieta te incurajeaza sa adaugi seminte la cerealele de la micul dejun, pentru a-ti incepe ziua in maniera cea mai adecvata.

- Vitamina A este esentiala pentru sanatatea tenului tau. Aceasta dieta contine o multime de alimente portocalii (morcovi, portocale, cartofi dulci) sau verzi (broccoli, spanac, varza), toate dintre acestea bogate in vitamina A.

- Vitamina E ajuta, de asemenea, la promovarea unui ten minunat, de aceea aceasta dieta opteaza pentru includerea nucilor si semintelor in alimentatie.

Oglinda chipului tau...frumusetea

Trebuie sa ai o grija aparte de chipul tau. Pielea fetei tale este delicata si are nevoie de o ingrijire mai amanuntita, iar cum fata atrage cea mai mare parte a atentiei, este cel mai bine sa mentii pielea in cea mai buna conditie. Femeile ce folosesc machiaje ar trebui sa urmeze cativa pasi de curatare, calmare si hidratare inainte sa mearga la culcare.  
Curatare: prin curatare inlaturi machiajul vechi si celelalte impuritati acumulate pe parcursul zilei. Priveste cum ar trebui sa procedezi pentru a curata tenul:
•Inlatura mascra cu un disc si o lotiune demachianta.
•Nu te opri doar la ochi, curata si celelalte parti ale fetei tot cu un disc si o lotiune.
•Toarna demachiant in palma si aplica generos pe nas, barbia, frunte si obraji.
•Maseaza usor pentru ca aceasta sa-si faca efectul.
•Inlatura demachiantul de pa fata, incepand dinspre barbie spre obraji ajungand apoi pe frunte.

Calmare: lotiunile tonice inlatura toate ipuritatile si resturile de machiaj ce raman dupa demachiere.
•Imediat dupa curatare aplica lotiune tonica pe frunte si obraji cu un disc demachiant.
•Aplica deasemenea si pe crapaturile din jurul nasului si barbiei.

Hidratare: ea te asigura ca pielea este fina si receptiva. Cremele hidratante ajuta la obtinerea receptivitatii pielii la machiajul ce urmeaza sa-l aplici.
•Cu varfurile degetelor aplica crema hidratanta pe toata fata.
•Usor, maseaza crema pentru ca aceasta sa patruna in piele. In jurul ochilor aplica cu mai multa finete, deoarece este o zona foarte sensibila.
•Deasemenea nu uita de partea din jurul maxilarului, barbiei si gurii. Maseaza-le cu degetele mijlocii ale ambelor maini.
•Gatul reprezinta si el o zona importanta, deoarece cele mai multe femei aplica fond de ten pe el pentru a nu exista o discrepanta intre culoarea chipului si cea a gatului. Asa ca te sfatuim sa aplici si pe el crema, apoi maseaza din josul sau spre barbie.

Pistruii

Pistruii sau efelidele sunt pete mici, rotunde, care apar mai ales primavara, cand razele de soare devin mai puternice. Se intalnesc mai des la roscate si blonde, mai rar la brunete, localizandu-se pe fata, maini si decolteu.  
Se datoresc pigmentarii anormale a celulelor bazale ale epidermului, care apar incarcate cu melanina (pigment al pielii). Acest pigment produs de melanoblaste se intensifica sub actiunea soarelui. Pistruii apar in timpul verii si dispar iarna.

Este bine sa ne ferim fata de expunerea prelungita la lumina soarelui sau la vant. Chiar si lumina electrica poate provoca aparitia pistuilor. Se recomanda purtarea palariilor si protejarea pielii cu preparate antisolare.

Preventiv, se poate folosi o lotiune cu care stergem obrazul inainte de culcare: clorura de amoniu, apa de sulfina (melilot), apa de hammamelis, apa de roze.
Pentru tratament se pot folosi substante oxidante care actioneaza mai lent, dar nu dauneaza tenului: perhidrolul, perboratul de sodiu, peroxidul de magneziu, hidrochinona etc.

Pentru tenurile uscate se recomanda cremele cu lanolina. Preparatele trebuie aplicate pe tenul curatat si mentinute pe fata si in timpul noptii. In anumite cazuri trebuie recurs la substante mai active: sarurile de mercur si bismut, care actioneaza prin inactivarea unor pigmenti ai pielii. Acestea se vor folosi sub controlul medicului sau al cosmeticienei, deoarece pot provoca iritatii, folosirea indelungata fiind daunatoare.

Se mai pot folosi mastile de drojdie de bere amestecata cu apa oxigenata, albusul de ou amestecat cu zeama de lamaie, masca de iaurt, laptele acidofil si, in general, substantele care albesc si curata obrazul.

Persoanele predispuse la aparitia pistruilor vor spala obrazul cu apa in care s-a adaugat o lingura de otel la 1 l apa. In cursul zilei isi vor sterge fata cu zeama de lamaie. Aceste procedee se pot folosi in in cazul tenului uscat, dar dupa cateva ore se va aplica o crema grasa.

Regula generala este ca nici un preparat pentru tratamentul pistruilor nu va fi aplicat in jurul ochilor, acele regiuni fiind unse numai cu creme hranitoare.

Tenul tau are nevoie de natura

Plantele folosite ca remedii naturiste pentru ten au anumite proprietati in functie de tenul pentru care sunt recomandate.  
Tenul uscat

Pentru tenul uscat se recomanda plantele care stimuleaza circulatia periferica si au proprietati de catifelare si emoliente.

Flores Calendulae - Galbenele - stimuleaza circulatia periferica. Se pot face lotiuni si se pot pune comprese cu infuzie preparata din 4 linguri de flori la o cana de apa.

Flores Chamomillae - Musetel - comprese cu infuzie preparata din 3 linguri de flori la 1 cana de apa.

Herba Hyperici - Sunatoare – excelenta planta pentru tenurile uscate, ridate. Comprese cu infuzie preparata din 2-3 linguri de planta la 1 cana de apa.

Fructus Cucumis melo - Pepene galben – Tamponarea fetei cu suc proaspat


Pentu tenuri grase, seboreice

Pentru tenul gras si seboreic cu pori dilatati, se recomanda plante cu continut de tanin, avand proprietati astringente, antiseboreice, precum si plante cu uleiuri volatile, antiseptice, calmante.

Flores Chamomillae - Musetel - datorita azulenului au actiune antiseptica, protectoare pentru ten. Bai de aburi cu infuzie din 2 lingurite de flori la 1 cana de apa.

Folium Juglandis - Frunze de nuc - puternic astringente. Comprese cu infuzie preparata de 4 linguri de frunze la 1 cana de apa.

Folium Menthae - Frunze de menta - lotionari cu infuzie preparata din 50 g de frunze la 1 litru de apa.

Fructus Lycopersici - Rosii - masca din pulpa de rosii, mentinuta 15-20 de minute pe fata.

Fructus citrus limon - Lamaie - e astringenta pentru tenuri cu pori dilatati, avand efecte favorabile si in indepartarea punctelor negre. Lotionari cu suc de lamaie.


Pentru tenuri iritate, inrosite, patate

Pentru aceste tenuri se recomanda plante cu proprietati calmante.

Flores Millefolii - Coada soricelului - comprese cu infuzie preparata din 1 lingura de flori la 100 ml de apa.

Flores Chamomillae - Musetel - comprese cu infuzie din 1 1/2 linguri de flori la 100 ml de apa.

Folium Petroselini - Patrunjel - pentru calmarea tenurilor iritate, inrosite. Lotionari cu macerat la rece, din 1 legatura de patrunjel la 1/2 litri de apa, timp de 8-10 ore.


Pentru tenuri palide

Se recomanda plante care produc o stimulare accentuata a circulatiei periferice.

Flores Arnicae - Flori de arnica - comprese cu infuzie preparata din 1 lingura de flori la 100 ml de apa.


Pentru tenuri ridate

Flores Chamomillae - Musetel - comprese cu infuzie preparata din 3 linguri la 1 cana de apa.


Pentru tenuri cu cuperoza

In cazul aparitiei unei retele de vinisoare rosii si vinetii pe nas si pometii obrajilor, fie datorita varstei, fie datorita unor dereglari ale circulatiei periferice, se recomanda plante medicinate emoliente, cu actiune decongestionanta.

Flores Lavandulae - Levantica - infuzie din 2 linguri de flori la 1 cana de apa, cu care se fac tamponari repetate.

Folium Lactucae - Salata verde - comprese cu decoct preparat dintr-o capatana de salata la 1/2 litru de apa.


Pentru pistrui

Acumularile de pigment, care devin mai evidente primavara si vara datorira expunerii la soare, pot fi combatute cu unele aplicatii, lotionari sau frictii, timp de cel putin 2-3 saptamani.

Folium Petroselini - Patrunjel - lotionari cu decoct din 50 g de frunze proaspete la un litru de apa, de doua ori pe zi.

Herba Taraxaci - Papadie - aplicatii cu suc (latex) de la locul de rupere al tulpinii florale, de doua ori pe zi, combinate cu lotionari cu decoct din 4 linguri de flori la o cana de apa, tot de doua ori pe zi.

6 mituri despre acnee

Multe s-au spus despre acne.cum te descurci cu ea, de ce apare…Citeste mai departe si afla care sunt factorii controversati. Pentru ca e una dintre cele mai comune probleme, este si indelung dezbatuta. Dar, s-ar putea sa fii surprinsa sa aflii ca unele dintre lucrurile pe care le-ai auzit nu sunt tocmai adevarate. De la parerile conform carora ciocolata isi accentueaza acneea, iar o sedinta de solar face minun pentru tenul tau.   

1: Acneea apare pentru ca nu te speli pe fata suficient de bine. In niciun caz nu ar trebui sa iti speli fata mai des de doua ori pe zi. Motivul este unul simplu: curatarea exagerata poate usca tenul, fapt care determina glandele sebacee sa functioneze la capacitate maxima. S-ar putea sa descoperi ca spalatul pe fata in mod exagerat poate chiar sa accentueze acneea, in loc sa o indeparteze. Este important sa-ti cureti porii dimineata, inainte de aplicarea machiajului, si seara, inainte de culcare.

2: Foloseste cat mai multe medicamente impotriva acneei si va trece mai repede. De fapt, situatia se poate inrautati! Multe medicamente impotriva acneei contin acid salicilic sau peroxid. Cantitatile prea mari din astfel de substante pot usca si irita tenul. Ai rabdare! Rezultatul tratamentului se vede, in general, dupa cateva saptamani, dar poate dura si mai mult. Foloseste medicamentele recomandate in dozele indicate si, daca nu observi nicio imbunatatire, consulta din nou dermatologul.

3: Acneea apare din cauza unui machiaj excesiv. Produsele cosmetice pe baza de ulei si substantele grase cresc, intr-adevar, sansele aparitiei cosurilor. Dar, atata timp cat folosesti cosmetice noncomedogenice – care nu blocheaza porii – nu ar trebui sa ai probleme. Dimpotriva. Un fond de ten care contine minerale – precum zincul, de exemplu – are efecte benefice pentru tenul acneic!

4: Soarele ajuta la curatarea tenului. De fapt, razele soarelui pot usca si irita tenul, si atunci acneea devine si mai activa. Foloseste mereu o lotiune solara 15, dar fii atenta la eticheta: alege produsele noncomedogenice!

5: Stresel determina aparitia acneei. Stresul in sine nu cauzeaza acnee, dar poate duce la agravarea ei. Pe de alta parte, acneea poate fi un efect secundar al unor medicamente folosite in tratarea stresului.

6: Ciocolata duce la aparitia cosurilor. De fapt, nu ciocolata in sine reprezinta o problema, ci continutinutul de zahar si grasimi. Zaharul poate stimula ormonii din corp, iar atunci este posibil sa apara un exces de sebum. Si aici e problema: prea mult sebum duce la blocarea porilor si aparitia acneei.

Demachiem ... purificam ... avem un ten sanatos

De cele mai multe ori suntem doborate de oboseala si stres, omitand sa ne demachiem inainte de culcare. E ca si cum am merge la somn cu hainele de strada.
Ofera-i un timp scurt de atentie tenului tau, iar el te va recompensa.  

O piele cu adevarat curata
Adevarata prioritate, inainte de culcare: inlaturarea tuturor impuritatilor, a prafului provocat de diferite forme de poluare, a excesului de sebuum, pentru a-i putea permite pielii sa respire in sfarsit.

Daca nu ne demachiem zilnic, excesul de sebuum risca sa duca la formarea de comedoame, pielea se va sufoca, grabind aparitia ridurilor.
Nu ajuta la nimic aplicarea cremei de noapte pe o piele care nu a fost bine curatata in prealabil.

Ai la indemana toate posibilitatile: Demachiantele constituie o prelungire a tratamentului de zi cu zi, in functie de tipul de piele specific. O alta optiune este aplicarea, cu generozitate a gelului-spuma, care trebuie clatit cu apa, dupa care pielea trebuie stearsa.
Extrem de practice sunt si servetele demachiante. Acestea contin o solutie de curatat hipoalergenica, ce iti protejeaza tenul si curata in profunzime.

Secrete de la bunica

Mierea
Mierea este una dintre cele mai bune produse pentru tratamentele naturiste si singura care nu are reactii adverse fata de nici un tip de ten. Pentru o masca revigoranta inmoaie-ti degetelele intr-o cescuta in care ai pus o lingurita de miere si aplic-o pe fata. Las-o sa actioneze 10 minute apoi clateste-te cu pa calduta si.... gata masca !  

Miere si lapte praf pentru tenul iritat
Tenul tau e tot mai iritat? Ai incercat aproape orice? Ei bine, noi iti oferim un demachiant delicat: intr-o cescuta amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de lapte praf, apoi intinde compozitia pe fata cu un tampon demachiant. Curata bine cat sa se stearga impuritatile apoi clateste cu apa calduta.

Gomaj
Vrei reteta unui scrub facial delicat? Iat-o de la noi: intr-o cescuta amesteca o lingurita de miere, cu o lingurita de faina de porumb, amesteca bine si aplic-o atent pe fata. Las-o sa actioneze 10 minute si apoi spala-te cu apa calduta! Sau alta reteta de scrub, pentru tenul gras: o lingurita de lapte praf amestecata cu o lingurita de miere si cu cateva picaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa. Amesteca bine si nu te speria daca vor mai ramane particule de lapte praf nedizolvate, ele sunt esentiale in scrub. O lasi sa actioneze 10 minute apoi te clatesti cu apa calduta!

Baie rasfatata
Pentru corp foloseste o data pe saptamana o baie preparata chiar de tine! Dupa o astfel de baie te vei simti mai relaxata ca oricand, vei avea pielea catifelata si ne vei multumi pentru reteta! Umple cada cu apa fierbinte, pune doua parti lapte praf, alege ca unitate de masura o cescuta de cafea, deci pui 2 cescute, pune 2 lingurite de ulei de lavanda si o cescuta de miere. Cufunda-te in cada abia cand apa a devenit suportabila pentru corpul tau si spala-te cu un burete delicat nu ceva aspru gen lufa.

Par regenerat
Parul tau are nevoie de tratament? Te ajutam noi! Pasteaza un pumn de lapte praf intr-un castronel si aduga putina apa calduta. Maseaza-te pe par cu aceasta compozitie apoi tine capul bine acoperit intr-un prosop timp de 30 minute. Daca simti ca prosopul s-a udat sau ca e rece schimba-l, asfel ca parul tau sa fie mereu tinut la cald. Dupa o jumatate de ora spala-te normal cu orice sampon.

Salvarea tenului nostru: citricele

Datorita calitatilor tonice, antioxidante si usor astringente, vitamina C din citrice reda tenului aspectul tineresc si sanatos. Zonele lucioase sunt matifiate, iar acneea, anihilata. Dar, de departe, cel mai apreciat efect al vitaminei C asupra tenului este acela antirid.
Bai de fericire  

Baile cu lamaie sunt benefice pentru trup, dar sunt si extrem de relaxante. Aroma de citrice a gelurilor de dus te ajuta sa alungi starea de somnolenta, stimuleaza memoria si iti aduce o stare de bine. Extractele din aceste fructe stimuleaza regenerarea pielii si iti impregneaza tegumentul cu un parfum... apetisant.

Citricele au efecte benefice si asupra parului. Substantele lor active asigura sanatatea pielii capului, echilibrand formarea sebumului si stimuland nutritia radacinilor. Spalat cu sampoane care contin extracte de citrice, parul devine mai puternic, stralucitor si matasos. Mastile-tratament cu citrice au substantele active foarte concentrate, ceea ce le face eficiente intr-un timp scurt. Chiar si cremele colorante cu citrice hranesc firul de par in timpul vopsirii.

Stiai ca parfumul te poate "slabi"? Ei bine, notele citrice ale unui parfum de zi sunt apreciate pentru senzatia de prospetime si de energie, dar si pentru efectul uimitor pe care il au asupra celor din jur. S-a constatat ca persoanele care folosesc parfumuri cu arome de citrice sunt percepute de cei din jur cu 2 kg mai slabe!

Baia de aburi


 
 
Demachierea si spalatul curata pielea fetei si a gatului doar superficial. Din cand in cand (in cazul tenului normal, de doua ori pe an sau o data pe luna pentru tenul gras), este necesara curatarea generala a pielii prin intermediul baii de aburi.

Iti strangi parul sub o casca de baie sau il legi cu un prosop subtire. Stai cu fata deasupra unui vas mic in care ai turnat in prealabil apa fierbinte. Acoperi capul si vasul cu un prosop sau o bucata de panza. Operatia dureaza 10 minute, timp in care apa trebuie sa se mentina fierbinte. Pentru deschiderea porilor este suficienta aceasta simpla operatie. Daca vrei sa-ti improspetezi tenul (sau daca pielea este iritata) poti inlocui apa cu ceai de tei sau musetel. 

Baia de aburi este recomandata inainte de a aplica masca, pentru ca porii deschisi favorizeaza patrunderea cremei in straturile mai profunde ale pielii.

Inca de la 14 ani

Frumusetea tenului este direct proportionala cu grija pe care i-o acorzi. Premisa unui ten frumos este hidratarea lui. Hidratarea tenului trebuie sa inceapa inca de la varsta de 14 ani. De ce? Pentru ca hidratarea inseamna prevenirea aparitiei semnelor de imbatranire. Daca nu vei folosi crème hidratante, tenul tau isi va pierde elasticitatea si luminozitatea, se va usca, si va capata un aspect neplacut, neglijent. 

Cremele hidratante trebuie folosite la toate varstele. Ele iti protejeaza tenul de frig, vant, ploaie, praf.
Orice femeie care se respecta, foloseste si cremele de noapte. Noaptea, tenul nu mai este incarcat de machiaj, praf, microbi, el respira mai usor, ca atare, efectul unei crème de noapte este maxim.
Deosebit de important pentru ten, este folosirea unei masti, o data pe luna pentru a reda tenului prospetimea acestuia. Poti alege o masca din comert sau o masca preparata in casa, cu conditia ca, aceasta sa fie potrivita tipului tau de ten.

La fel de important este si gomajul. El te scapa de celulele moarte, atat de daunatoare tenului. Aveti insa grija, nu folositi pentru ten, gomajul destinat corpului ;este mult prea agresiv pentru fata.

Noi va sfatuim, voi alegeti!
Un lucru e sigur: daca inveti din timp sa ai grija de tenul tau, el va radia de frumusetea naturala.

Frumusetea somnului

Ca femei stim ca o lipsa a somnului ne aduce discomfort. Majoritatea dintre noi suntem inconstiente de cat rau ii facem tenului atunci cand nu dormin. Pe langa faptul ca este o componenta necesare a unei vietzi sanatoase, dormind 8 ore pe noapte, imbunatateste textura si luminozitatea pielii. Scapand de stresul zilei, in timpul noptii pielea se regenereaza. Cand nu ii dam pielii odihna necesara aceasta sufera, in special pielea sensibila de sub ochi.
   
Expertii spun ca avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte. Oricum, studiile arata ca o femeie doarme in timpul saptamanii 6 ore si 7 in weekend. In plus munca pe care o femeie trebuie sa o faca in caza ( spalat, gatit etc.), si multe griji care ii impiedica somnul.

Ce putem face pentru a dormi mai bine si mai mult? Iata niste sugestii:
1. Eliminate zgomotele din camera dvs.
2. Pastrati intunericul camerei punand o panza inchisa la culoare in geam.
3. Temperature camerei ar trebui sa fie racoroasa.
4. O baie inainte de culcare este excelenta.
5. Intoarce-ti ceasul astfel incat san u va puteti uita la ceas in caz ca va treziti noaptea.
6. Nu tineti in camera televizorul sau calculatorul.
7. Evitati alcoolul inainte de a merge la culcare.
8. Evitati nicotina deoarece este un stimulant.
9. Nu va duceti la culcare flamanda dar nici prea plina. Luati o gustare devreme in noapte.
10. Uitati de cafea, cola sau ciocolata deoareca va pot influienta si pana la 12 ore.
11. Daca va framantati in timpul noptii sau daca va ganditi la ceva ce trebuie sa faceti in ziua urmatoare, il notati astfel incat sa va ocupati de el dimineata.

Contureaza-ti sprancenele!

E de la sine stiut ca forma si culoarea sprancenelor influenteaza decisiv expresia fetei. Sprancenele frumos arcuite, cu forma clara „deschid“ privirea, in timp ce sprancenele stufoase si neingrijite dau un aspect cam salbatic, nu? OK… insa asta nu-i tocmai o treaba simpla; ba e chiar o arta. Si mai e ceva, exista si aici un trend. Reguli de baza Intai, trebuie sa afli forma pe care o vei da sprancenelor tale.  

De aia, trebuie sa le periezi in sensul de crestere. Forma de baza este, in general, doua treimi ascendenta si una descendenta. Sprancenele trebuie sa inceapa de la linia paralela cu nasul care trece prin coltul interior al ochiului, pana la prelungirea liniei care uneste coltul exterior al ochiului cu nasul (vezi desenul, din pagina alaturata). Pentru a te ajuta, incearca sa pozitionezi doua creioane, iar acolo unde se unesc ele, trebuie sa se termine spranceana. Sigur, daca ai o poza cu chipul tau, luat din fata, unde esti serioasa si te vezi bine, o poti sacrifica trasand liniile direct acolo. Deci, care e cea mai buna forma pentru tine?

Ei bine, afla ca este chiar cea din nastere. Evident, intr-o varianta mai „curatica“ si mai clara, totusi. Urmeaz-o si treci la treaba! Pentru mai multa siguranta, acopera partile pe care doresti sa le smulgi cu fond de ten sau anticearcan. Priveste critic de la distanta: e bine, iti place grosimea? E prea subtire?

Modifica, daca e cazul. Sa incepem! Ca nu care cumva sa te iriti, curata penseta cu spirt, exact ca profesionistii. Penseaza-te numai cand fata e curata si proaspat spalata. Ca sa-ti fie mai usor, este fa o baie de aburi… deschide porii si face extragerea nedureroasa.
• Treci mai intai cu un cub de gheata peste zona de smulgere, ca sa „anesteziezi“ pielea.
• Intinde pielea ca sa nu simti durerea atat de tare.

• Smulge firul exact in directia de crestere si paralel cu pielea, nu perpendicular, si o sa iasa exact pe directia pe care creste el si, prin urmare, mai usor.
• Smulge incet, pentru ca, daca smulgi repede, brusc, doare mai tare si risti sa rupi firul. Smulge firele unul cate unul, nu smocuri.

• Nu esti sigura daca sa smulgi un fir sau nu? Tine-l deoparte de spranceana. Daca se formeaza o „gaura“, nu-l smulge. Daca linia devine mai dreapta si mai curata, atunci smulge fara frica. Uneori, forma trebuie doar corectata cu un creion. Asaza-te nemachiata in fata unei oglinzi si piaptana spranceana cu o periuta mica, in jos.

Acum se poate recunoaste foarte usor directia de crestere a firelor. Spatiile vizibile dintre fire se umplu cu linii subtiri de creion dermatograf, de aceeasi culoare. Liniutele trebuie sa inceapa la marginea de sus a sprancenei si sa continue in directia de crestere, oblic in jos. Apoi se piaptana sprancenele si se fixeaza eventual cu un gel de sprancene.

Fondul de ten are un ghid ... nu uita sa-l consulti

Daca epiderma are tendinta de a deveni lucioasa, odata cu trecerea orelor, ai nevoie de un fon de ten compact, pentru a evita efectul de piele grasa. Daca ai tenul uscat, este mai bine sa optezi pentru un fond de ten-crema, care este mai hidratat.  
Iar daca ai tenul normal, alege mai bine un fond de ten fluid.

Atentie la nuante
Fondul de ten trebuie sa puna in evidenta cele mai buna nuanta a pielii. Daca este deschisa la culoare, ai nevoie de un produs auriu, cu o tonalitate calda. Pentru un ten masliniu, mult mai potrivita ar fi o nuanta caramizie. Iar daca tenul este mai inchis la culoare, lumineaza-l cu un fond perlat cu nuante de roz.

Incearca produsul
Fondul de ten se cumpara numai ziua, pentru a evalua mai bine culoarea la lumina naturala. Si trebuie neaparat incercat pe piele, intinzand o cantitate mica pe gat si pe incheietura mainii. Astfel vei reusi sa alegi nuanta cea mai apropiata de cea a tenului tau.
Controleaza eticheta

Pe ambalajul fondului de ten, ar trebui sa fie specificat carui tip de ten ii este adresat: indicat ar fi sa nu alegi unul care promite ca se potriveste tuturor categoriilor. Si atentie la data la care expira: termenul de garantie al unui fond de ten bun, dupa ce a fost deschis, variaza intre 12 si 24 de luni.

Mai putin inseamna mai mult!

Georgio Armani
“Treaba mea nu este sa supraincarc, ci sa merg spre epura. Less is more...”
TEN:      1. Inaintea plicarii fondului de ten, se incalzeste textura pe dosul mainii, cu pensula pentru ten. Se ia o cantitate mica de produs cu varful pensulei. Intotdeauna se incepe din centrul fetei, intinzand produsul spre exterior.
2. Se procedeaza
prin pensulari largi si continue, se intinde textura spre exteriorul fetei cu miscari ascendente, pana la radacina parului.

3. Tot cu pensula pentru ten, se lucreaza usor zonele sensibile, cum ar fi nasul, coltul interior al ochiului, comisurile buzelor, care au tendinta sa produca ”zabale”.

4. Incheiati tot cu pensula pentru ten, prin miscari oscilatorii, de la maxilar pana la gat.

BUZELE: 1. dupa cum ati pregatit buzele cu rujul nr.0 (neutra), aplicati cu degetul o nuanta stralucitoare transparenta, in tonuri bej sau rozalii. Incepeti cu buza inferioara, tamponand centrul buzei pentru un efect de volum.

2. Terminati cu buza superioara la fel, tamponand centrul buzei pentru un efect de “umplere”.

3. Dupa ce ati pregatit buzele cu rujul transparent nr.0, redefiniti-le cu creionul-contur de buze matasos, pentru un desen perfect. Estompati cu pensula de buze pe interior, apoi aplicati rujul ArmaniSilk 10, ruj emblematic, intinzand textura cu pensula pentru buze.

4. Pentru un efect ultraglamour si stralucitor, aplicati top coat stralucitor pe centrul buzelor. In final veti obtine buze senzuale pentru un rezultat sofisticat...

Un val de texturi fluide

Ca si moda, machiajul este o expresie a feminitatii. Trebuie sa-ti faci viata frumoasa, aducand, in acelasi timp, o tenta de fantezie. Creatorul italian trece de la textile la cosmetice cu acelasi gust pentru materiale vaporoase si pentru puritatea ochilor.  

“Machiajul dupa Armani?O garderoba pentru fata, care corespunde dispozitiei de moment, intreaga filozofie a creatorului italian transpare intr-un spirit de lux si de libertate: “Eleganta nu inseamna sa te faci remarcat. Inseamna sa fii de neuitat...” Baza demersului? Fiecare femeie are o imagine de ansamblu despre frumusetea sa, ea doreste “sa fie frumoasa”, ceea ce inseamna mult mai mult decat punerea in valoare a buzelor sau a ochilor. Asteptarile in materie de frumusete s-au schimbat mult. Se cauta gesturi profesionalizate, accesibile oricand, pentru obtinerea unui rezultat spectaculos dar cu totul transparent si delicat. Nu trebuie niciodata ca o masca impietrita. Acest efect se regaseste in texturile stralucitoare, in efectul no make-up: cu cat esti mai machiata cu atat ai aerul mai natural.

Fara a renega, de altfel, indrazneala, show-ul, tendinta catre teatral, in sensul frumos al cuvantului – sau etern hollywoodian...Mai mult decat un machiaj, este moda Armani sub forma de texturi vaporoase si foarte pure, continand pigmenti ultrafini care se confunda cu pielea in nuante mediteraneene, armonii subtile utilizand numai ingredientele cele mai nobile.

O tehnologie exclusiva (Micro-Fil), derivata din industria textila, realizeaza culori translucide sitexturi ultra-fluide, care se pot suprapune la infinit. Astfel, un fard de obraz va restitui rozul obrajilor ca dupa o alergare in racoarea diminetii.

Cea mai frumoasa ilustrare a dorintei lui Georgio Armani: sa le ofere femeilor o paleta “care sa le permita sa-si exprime toate nuantele emotiilor...”

Ochii in linia-ntai

Marea revenire a modei anilor ’70…in texturi noi, geluri sau lichide, cu pensula integrata sau nu, care va invita la orice indrazneala caligrafica!  
1. O privire de caprioara: Pleoapa superioara: pentru a evita alunecarile, tineti bine pleoapa cu un deget si cu cealalta mana trageti o linie fina, pornind din coltul interior al ochiului: linia se lateste putin cate putin, ajungand la grosimea dorita pe la jumatatea ochiului; se face legatura pornind din nou, dar de la exterior – de pe verticala coborata din linia sprancenelor – pana se unesc liniile. Pleopa inferioara: o linie fina pornind de la cele doua extremitati, pentru a reuni la mijloc, apoi se coboara usor spre exterior.

2. Ton sur ton: Pleoapa superioara: un degrade de fard pe pleoapa subtil estompat, mergand de la nuante foarte inchise la foarte deschise, desavarsit de o linie de culoarea irisului, la baza genelor, rafinament absolut! Pleoapa inferioara: o linie suficient marcata, mergand usor pe interioru ochiului, va face privirea mai intensa.

3. Marirea ochiului (iluzie optica): subliniind pleoapa superioara: pornind de la unghiul interior, o linie urca inspre ureche si mareste privirea. Corectarii unei priviri «coborate»: subliniind pleoapa inferioara prin indepartarea liniei de marginea genelor, pe masura ce se apropie de nas.

Asorteuri, fumuriuri pline de foc!
1. Pentru a crea impresia de ochi «migdalati», puneti o nuanta mai deschisa spre interiorul ochiului, iar pe cea mai inchisa, la exterior. Daca optati pentru transparenta, pensula este cel mai bun aliat.
2. Pentru un aspect mai compact, ca pentru exteriorul ochiului, intindeti, dupa ce ati umezit putin in prealabil, pentru ca fardul sa prinda mai bine iar culoarea sa para mai intensa.
3. Ochi mai mari: o mica pata irizata la coltul ochiului va da impresia ca ochii sunt mai mari, la fel ca o nuanta de fard mai deschisa aplicata sub sprancene.
4. Privire profunda: depasind putin coltul esterior, ochiul pare mai alungit. Prelungind cu o culoare mai inchisa, se obtine impresia de profunzime.

Bronz frumos fara UV

1. Pentru bronz perfect unuform, trebuie pornit intotdeauna de la un teren bun: pentru asta, pielea trebuie curatata de celulele moarte, printr-un gomaj usor, biologic sau mecanic.
2. Buna hidratare a pielii este cu atat mai necesara cu cat molecula care provoaca bronzarea(DHA) are tendinta de a usca epiderma, aspirand apa din celule.
3. O mana usoara: se dispun picaturi de produs pe toate zonele reliefate ale fetei – frunte si pometi, nas si barbie – toate zonele pe care soarele le va usca primele, fara a uita urechile si gatul, estompand spre decolteu.
4. Se intinde autobronzantul regulat dar rapid, masand toata fata cu buricele degetelor...si spalati-va viguros mainile(si unghiile) cu sapun, imediat ce ati terminat.
5. Pentru a evita aspectul de portocala, intotdeauna atat de inestetic, dati imediat cu un betisor cu vata sau cu un servetel umed pe la radacina parului si la nivelul sprancenelor

Sfatul nostru:
Asteapta 15 minute dupa aplicare, inainte de a va machia...Fondul de ten se va estompa, in timp ce efectul bronzantului va aparea !

Nu strica niciodata un pic de culoare in obraji pe langa bronzul superb ce iti scoate in evidenta trasaturile, asa ca indrazneste sa incerci un blush, dar ai grija sa-l alegi pe cel mai potrivit.

Uitati de accentuarea oaselor obrajilor! Este timpul de a-i descoperi cu blush: culori sanatoase, vesele, lucitoare si rozalii. Gandeste-te la felul in care arati cand vii de afara si a fost un pic racoare. Poti creea acea aura luminoasa, cu ajutorul unui blush (pudra sau gel care iti confera destula culoare si transparenta).  

Multe femei evita folosirea unui blush, deoarece acesta poate arata fals. Pentru un blush natural urmati urmatoarele sfaturi:

Cand alegi culoarea sa iei in considerarea culoarea pielii tele. Mai intai ia in considerare culoarea de baza a pielii. In majoritatea cazurilor nu folosi blush care este cu doua tonuri mai inchis decat pielea ta. Cu cat ai tenul mai inchis cu atat blush-ul poate fi mai adanc. Daca ai o nuanta mai calda la ten iti sta mai bine daca folosesti machiaj cu umbre de galben iar cele cu o nuanta mai rece la ten sa foloseasca roz cu baza de albastru. Daca ai indoieli, ciupesteti obrazul si asorteaza la culoarea care apare de la ciupitura.

Sprancene la moda

Sprancenele pronuntate au succes si sezonul ce urmeaza.
Specialistii atrag atentia prin machiajul minimal al fetei: fond de ten si mascara, buze pale si sprancene conturate.
  
Pentru a obtine un look de 2010 pentru machiaj, un makeup cu sprancenele bine conturate, poti folosi un creion in nuanta firului de par sau chiar un ton sau doua mai inchis pe sprancenele pensate doar atat cat sa nu para neglijate.

Buzele rosii isi cam pierd din popularitate si cam ies din tendinte in anul 2010 in favoarea celor in nuante ceva mai inchise: visiniu, maron etc.

Emilio Pucci (model in foto) a adoptat acest stil, pastrand tenul mat iar ochii sunt pusi in valoare cu nuante satinate de auriu, maron si culoarea sampaniei.

Buzele au secretele lor

Sigur, oricate rujuri am avea parca niciodata nu sunt de ajuns, parca am vrea in fiecare zi unul nou, sau macar o nuanta noua…si atunci apare ideea! Combini culorile a doua rujuri, in speranta ca vei obtine o culoare inedita. Totusi ar trebui sa stii cateva trucuri, pentru a nu face prea multe incercari, nu de alta dar culorile se impregneaza pe buze si pana la urma risti sa arati ca un clovn.  

- tonurile de rosu si roz adaugate peste alta nuanta dau o culoare intensa si putin aspra. Daca tenul tau se inroseste usor nu e recomandat, fiindca o astfel de culoare iti va inaspri trasaturile si va pune si mai rau in evidenta roseata din obraji.

- tonurile de galben si oranj “inmoaie” culorile tari si dau foarte bine pe o piele bronzata, insa sunt de evitat daca ai tenul foarte pal si nu ar trebui combinate cu un ruj in nuante reci, albastrui.

- bleul aplicat peste alta culoare da un aspect dramatic buzelor, merge daca te duci intr-o discoteca, dar sigur nu va da bine la un restaurant sau in alt loc luminat.

- argintiul si auriul sunt foarte populare la ora actuala, dau un plus de luminozitate si pot fi combinate cu succes cu nuante de rosu, maro si piersica.

Iata si un pont: culorile care iti creeaza probleme pe fata (roseata iritatiilor sau vinetiul cearcanelor) trebuie categoric evitate a mai fi purtate si pe buze, fiindca vor scoate in evidenta acel mic defect al tenului.

Formele ochilor si cum sa ii scoatem in evidenta cu ajutorul machiajului

Sunt multe modalitati de a scoate in evidenta orice este unic la fiinta ta. Machiajul ajuta la identificarea formelor si asezarii specifice ochilor tai si cum sa evidentiezi frumusetea lor. Aplicarea cu indemanarea a machiajului este o arta, un mod de a-ti exprima sentimentele, starea de spirit si simtul estetic.

Ochi indepartati unul de celalalt:
Tind sa confere fetei tale un aspect tineresc, luminos. Aceasta infatisarea poate fi intensificata prin aplicarea celui mai inchis fard de ochi in coltul exterior al ochilo si prin uniformizarea umbrelor. Periaza genele drept in sus. Pentru a face ochii sa para cat mai aproape unul de celalalt:
• Foloseste nuante mai intense ale fardului de ochi in coltul interior al ochilor
• Foloseste dermatograful pe toata lungimea ochilor – sus si jos- din interior sper exterior.
• Aplica o nunta neutra pe pleoape si pe cuta ochilor, insistand asupra coltului interior.
Foloseste rimelul din belsug atat pe genele de sus cat si pe cele de jos.

Ochi apropiati:
Acesti ochi dau un aspect dramatic, patrunzator. Poate fi potentat daca se concentreaza fardul pe coltul interior al ochilor. Extinde fardul gri peste colturile exterioare pentru a le exagera. Periaza genele in exterior.
Pentru a face ochii sa para mai indepartati:
• Aplica cea mai intensa culoare langa coltul exterior al ochilor.
• Foloseste un dermatograf de orice culoare pe toata lungimea ochilor , insa incepe prin a trasa o parte din coltul exterior.
• Intinde liniile dermatografului.
• Aplica un dermatograf (sau un fard de o nunta deschisa) imediat sub coltul exterior al genelor de jos pentru a atrage atentia asupra exteriorului ochilor.
Foloseste rimelul atat pe genele de sus cat si pe cele de jos.

Ochi plasati la distanta egala:
Sunt plasati la distanta de un ochi unul de celalat. Poti fi facuti sa arate special folosind o multitudine de tehnici de machiaj.

Ochi migdalati
Sunt ochii cei mai des intalniti cu coltul exterior ridicat in sus. Astfel de ochi cer creativitate. Pot fi facuti sa aiba un aspect mai patrunzator si intens.

Ochi mici:
Sunt neproportional mai mici comparabil cu restul trasaturilor faciale. Pentru a mari ochii mici, traseaza o linie pe pleoapa superioara si inferioara (nu in interior). Foloseste un fard pal sidefat. Onduleaza genele.
Pentru a mari ochii mici:
• Aplica o nunta neutra (cum ar fi gri pal sau albastru) pe cuta ochilor.
• Foloseste un dermatograf de culoare deschisa (incearca maroniu ) pe linia superioara si inferioara a genelor, extinzand linia de sus peste intreaga linie a genelor si linia de jos numai de sub iris pana la coltul exterior.
• Aplica rimel negru pe genele superioare.
• Aplica fard deschis pe pleoape.

Smokey eyes vs. machiajul roz proaspat

Smokey eyes, intr-o noua abordare, moderna si spectaculoasa, amintesc de perioada cand rock-ul era preferat, iar amatoarele genului nu lipseau de la concerte.

Efectul fardului negru, intins cu mare grija sub ochi, este potentat de sclipirile abundente ale pleoapei superioare. Poti folosi un fard sidefat, sau unul mat peste care aplici cateva sclipiri de glitter.

Foloseste gene false si rimeleaza-le din abundenta, iar pometii invaluie-i in blush stralucitor. Ca efectul general sa nu fie unul exagerat inutil, lasa buzele aproape nefardate - un gloss usor lucios este destul.
TRUC: Pastreaza linia anilor '80, acel breton intr-o parte, dar stilizeaza-l cat mai bine, ordoneaza-l, astfel incat sa obtii o coafura elaborata.

VS.

Machiajul roz proaspat este foarte fresh, dar deloc lipsit de stralucire. Buzele sunt in centrul atentiei: peste rujul roz aplica un glitter de aceeasi culoare, pentru un efect de maxim volum.

Ai bujori in obrajori cu blush sidefat, iar pe pleoape, un simplu fard transparent. In schimb, genele sunt foarte lungi si arcuite, astfel incat privirea ta sa fie foarte profunda.

Contureaza-ti bine sprancenele cu un creion in acelasi ton cu nuanta lor naturala. Ele au reprezentat un amanunt deosebit de important in anii '80 si isi recapata importanta si grosimea in acest sezon.
TRUC: Coada intr-o parte, usor tapata, iti da aerul unei fete cuminti.

Machiajul pentru tipul blond

Daca pielea ta are o nuanta deschisa, un ton alb rece sau spre rozaliu iar parul tau este blond si cauti sfaturi pentru machiajul care iti sta bine, acesta este locul potrivit.  

Tipul de machiaj

Cu tenul tau ca de portelan si par deschis la culoare nuantele pastel cu formula usor stralucitoare vor merge perfect. Machiajul fumuriu va flata tenul oferind jocuri de lumina si umbra daca este aplicat delicat, gradat fara a incarca machiajul.

Tehnica de machiaj

1. Aplica o baza hidratanta – Pielea ta delicata nu are nevoie de acoperire densa deci opteaza pentru uniformizarea tenului strcit in locurile unde este necesar utilizand texturi transparente. Incearca fonduri de ten sau lotiuni colorante lejere, fara ulei, care adera si hidrateaza in profunzime. Aplica punctat pe langa nas, pe obraz, frunte si barbie si uniformizeaza cu varful degetelor.

2. Aplica fardul de obraz – Nuantele de roz rece, glasat vor oferi tenului tau o stralucire subtila fie ca alegi un fard crema, stick sau pudra compacta. Aplica cate putin pe obraji si uniformizeaza cu o pensula bogata. Pentru matifiere, fie aplici direct peste fardul de obraz putina pudra pentru un efect de roseata delicata sau pe toata fata pentru un finisaj elegant.

3. Aplica fardul de ochi – Putin albastru deschis-ciel aplicat direct pe pleoapa mobila si estompat catre pliul pleoapei va evidentia nuanta irisului daca acesta este albastru. Liniaza aproape de gene conturul pleoapei cu putin creion negru si apoi cu un aplicator de fard curat sau cu un betisor cosmetic indulceste putin linia trasata. Direct peste aceasta linie se poate interveni cu nuante de negru fumuriu, gri, pruna, bleumarin, verde kaki sau bronz cupru. Secretul consta in faptul ca aplicarea nuantei peste creion sa nu fie facuta in mod precis si ca o umbra, atingand usor linia de creion.
Ochii se vor rimela cu rimel negru sau albastru inchis.

4. Aplica iluminator – o nuanta deschisa de bej sau alb stralucitor, aplicat dinspre pliul pleoapei catre arcada sprancenei, va ilumina privirea si ii va conferi claritate.

5. Definirea sprancenelor – Aranjeaza sprancenele cu putin rimel transparent. Nu numai ca le va oferi stralucire dar le va curata si de eventualele particule de pudra.

6. Aplica rujul – La fel ca la fardul de obraz, nuantele reci de roz merg perfect la machiajul pentru tipul blond. Rujul trebuie apicat cu o pensula, pentru a urmari perfect conturul si pentru a asterne un strat transparent si nu unul puternic, onctuos. Pentru un look senzual se poate apliuca peste ruj putin gloss transparent.

Acest machiaj ti se va potrivi daca:
* ai parul deschis spre nuante de blond clar, blond fumuriu, argintiu
* ai ochii albastrii, gri, verzi sau caprui
* ai pielea palida, fie foarte alba, fie ivorie sau usor rozalie

Daca ai dubii in folosirea nuantei de albastru deschis la ochi si vrei totusi acel efect de fumuriu, atunci opteaza pentru un gri deschis. Te poti juca cu aceasta nuanta si mata dar si in formula stralucitoare sau sidefata.

Machiajul pentru adolescente

Mamele manifesta o stare de neliniste in ceea ce priveste cosmeticele folosite de fiicele lor adolescente si de efectul lor asupra pielii. Acum ar trebui sa respire usurate pentru ca exista cosmetice pe care adolescentii le pot folosi, fiind create special pentru ei.  

Adolescentii ar trebui sa opteze pentru un aspect natural si sa aplice un machiaj usor dat fiind ca pielea lor este inca tanara si frumoasa in mod natural. Bland si subtil sunt cele doua cuvinte cheie pe care adolescentele trebuie sa le tina minte atunci cand se machiaza. Culorile cel mai potrivite sunt cele mai apropiate de culoarea pielii sau adauga o tenta de culoare fetei cum ar fi nuantele de roz, coral, bej si gri. Iata cativa pasi pentru care orice fata adolescenta ii poate urma pentru a se transforma intr-o frumusete infloritoare:
Foloseste un creion corector potrivit tipului tau de piele, pentru a acoperi orice imperfectiuni cosuri, roseata, cicatrici cearcane.
Foloseste o periuta de dinti pentru a-ti aranja sprancenele.
Foloseste un creion gri pentru a umple spatiile goale din sprancene.
Foloseste un dermatograf gri pentru a alinia genele si uniformizeaza-l bine catre limita din exterior.
Aplica un strat de rimel maro dar daca ai propriile gene foarte negre poti folosi de asemenea rimel negru.
Daca pielea ta are o nuanta calda foloseste pe obraji o tenta de piersica, dar in cazul unei nuante reci foloseste tonuri de roz. Uniformizeaza bine folosind dischetele demachiante.
Foloseste nuante naturale de ruj sau un simplu luciu de buze pentru un aspect cat mai natural si esti gata de petrecere.

Stii sa fii o diva?

Sclipiri de vedeta
Exista o alta cale de a obtine un ten aramiu, fara prezenta obligatorie a soarelui. Incearca un gel autobronzant. E usor de aplicat si iti innobileaza pielea cu un bronz de-a dreptul credibil. Presara cateva picaturi pe obraji, nas, frunte si barbie, apoi intinde gelul. Vei arata ca proaspat intoarsa dintr-o vacanta exotica! 

Pentru a evita efectul de masca, intinde gelul pe gat si pe decolteu.
Aplica crema de zi inainte de a folosi autobronzantul.

Stralucire instant
Efectul scanteietor in machiaj e ca bomboana de ciocolata din varful inghetatei de vanilie - un amanunt care face totul mult mai interesant. Am selectat produsele care ajuta la obtinerea efectelor de bronz si luminozitate ale ochilor, buzelor si obrajilor.
Pentru a "resuscita" un ruj de care te-ai plictisit, foloseste o pensula pentru a-l combina cu lotiunea eclatanta. Vei obtine buze proaspete si apetisante.

Frumusete protejata
Si, in final, un sfat : foloseste neaparat un balsam pentru buze cu factor de protectie solara (SPF). Tie iti place cand e cald si esti in vacanta, dar buzele tale ar putea sa se deshidrateze sau sa se usuce de la soare.

Balsamul cu SPF are rolul de a pune buzele in valoare, dar si de a le hrani si hidrata. Contine culoare, luciu si ingrediente cu o misiune bine stabilita: aceea de a-ti mentine buzele in forma perfecta pentru sarutat.

Ca sa revigorezi buzele prea uscate, foloseste o crema cu efect intens de hidratare, las-o sa actioneze cinci minute, apoi sterge-te cu miscari ceva mai apasate.
Cand stai in soare toata ziua, sau cand simti ca l-ai "mancat", nu uita sa reimprospatezi balsamul cu SPF dupa fiecare doua ore.

Gene pline de volum

O premiera de la maestrul in mascara. Rimmel London, inventatorul primului mascara prezinta acum un aplicator de ultima generatie, capabil sa realizeze cele mai atragatoare gene vazute vreodata. Noul Mascara Lash Maxxx, cu efect de multiplicare a genelor de 3 ori.   Pentru gene care te vor impresiona la maxxxim!

Cheia spectaculosului efect de amplificare a genelor de 3X este bagheta sa magica de inalta precizie. Secretul acestei periute de ultima generatie il reprezinta tehnologia cu micro- injectie, care face posibila producerea unui aplicator din plastic cu perisori extrem de fini. Acestia realizeaza o aplicare precisa si uniforma, care nu incarca genele.

Majoritatea periutelor traditionale de mascara sunt dotate cu peri din fibra, aflati la distante diferite unii de ceilalti si care, din acest motiv, nu acopera in intregime toate genele in timpul aplicarii. Insa perii din plastic, extrem de fini, ai noului mascara Lash MAXXX sunt structurati intr-un zigzag foarte bine studiat, reusind sa separe fiecare geana.

In plus, designul unic in forma de aripa al periei permite extra-controlul de care ai nevoie pentru a-ti modela cat mai spectaculos genele. Pe masura ce peria atinge suprafata genelor, aceasta imbraca fiecare geana intr-o textura unica si le separa perfect, conferindu-le volum si lungime pentru a crea iluzia unor gene de 3x mai bogate. Efectul este spectaculos– gene usoare ca un fulg, senzuale, atat de feminine!. Gene de maxxxim impact!

Pune ochii pe noul mascara Lash Maxxx si pe ambalajul sau lucios si sofisticat. Recipientul de un negru intens este acentuat prin detaliile de culoare roz metalizat si se deschide pentru a dezvalui bagheta de inalta precizie in aceeasi culoare roz-electric. Disponibil in 3 nuante – Negru, Maro si Negru intens - plus versiunea Negru rezistent la apa , al carei recipient este prevazut cu detalii de culoare albastru electric.

Invata sa iubesti efectul de amplificare al genelor tale cu noul Lash Maxxx, uimitorul mascara cu efect de amplificare a genelor de 3X mai mare, numai de la Rimmel London. Lasa-ti genele sa flirteze! Acesta este adevaratul look londonez!

Acoperirea cearcanelor

Orice produs de machiaj arata foarte bine pe pielea bine hidratata. Pentru a acoperi cearcanele aplica in zona respectiva o crema hidratanta. Daca cearcanele nu sunt adanci sau colorate, aplica fondul de ten. La sfarsit, verifica daca zona din jurul ochilor s-a acoperit suficient; daca nu, adauga deauspra fondului de ten un iluminator mai deschis cu jumatate de ton sau un ton. 
 
Cand ai cearcane adancite foloseste un anticearcan cu putere mare de acoperire, mai deschis decat fondul de ten cu un ton. Pe deasupra aplica fondul de ten. Aplica anticearcanul doar in strat subtire pentru a evita efectul de "ochelari de cal".

Daca cearcanele sunt in plus si colorate foloseste un corector colorat:

verde: estompeaza zonele rosiatice (cosuri, cuperoza);

violet: estompeza zonele cu tenta gri;

portocaliu: estompeaza zonele albastrui (vene, hematoame);

roz: estompeaza zonele cu tenta olive;

galben: estompeaza zonele cu tenta maronie.

In cazul in care ai pungi sub ochi in adancitura de sub punga aplica un anticearcan mai deschis la culoare cu un ton, partea proeminenta se acopera cu un anticearcan cu o jumatate de ton mai inchisa decat fondul de ten pentru a estompa optic diferenta de nivel.

Machiajul seducator

Pentru o cina romantica: 15 minute
Pas 1: Ai nevoie de un corector lichid pe care sa il aplici in tuse fine pe cearcane si pe pleoape.
Pas 2: Treci la fondul de ten. Aplica-l pe toata fata si estompeaza cu mare atentie pe zonele unde ai aplicat corectorul. Ai grija sa nu suprapui cele doua produse, pentru ca vei crea un exces de fard care va da nastere unui efect de masca, absolut nenatural. 

Pas 3: Fardeaza-ti ochii in doua nuante stralucitoare: nuanta inchisa aplic-o pe pleoapa mobila, iar nuanta mai slaba - pe arcada. Acest joc cromatic intensifica privirea.
Pas 4: Amplifica efectul fardului de pleoape aplicand mascara pe gene.
Pas 5: Pentru a da armonie machiajului, coloreaza buzele cu un gloss rosu cald, intr-o nuanta naturala.

Pentru o seara de gala: 30 minute
Pas 1: Aplica fardul corector in doua faze: mai intai, pe conturul ochilor, apoi aplica-l in adancitura ochilor cu o pensula. Intinde apoi fondul de ten compact, tamponandu-l pe toata fata.

Pas 2: Pentru ochi, ai nevoie de doua farduri - un gri inchis sau un maro si un alb sau bej deschis. Umbreste usor cu fardul inchis coltul extern al ochiului. Apoi, contureaza cu un creion dermatograf pleoapa superioara, foarte aproape de gene, si traseaza o linie subtire pe pleoapa inferioara.

Pas 3: Rimeleaza genele, accentuand catre exteriorul ochilor.
Pas 4: Contureaza buzele cu un creion, dandu-le o forma rotunda sau alungita, apoi aplica un ruj rosu in interiorul conturului

Vrei sa arati ca o diva?

Pentru ca divele spun despre frumusete ca vine din interior, nu doar din starea de spirit, ci din felul in care organismul nostru functioneaza.   Primul pas spre frumusete este un stil de viata fara excese, in care sa nu uitam de lichide si de acele 30 de minute de miscare zilnica – pentru ca fac minuni.            

Tenul, chiar si bine hidratat din interior, va fii mai luminos si relaxat daca va beneficia de o demachiere corecta, cu lotiuni care sa actioneze in profunzime si sa poata indeparta toate urmele de machiaj si impuritati. Foarte eficiente sunt apa termala, lotiunile fara alcool si crema hidratanta pentru fata, dar si pentru ochi.

Astfel curatat, tenul este pregatit pentru machiaj, iar atentia si interesul in alegerea produselor potrivite trebuie sa fie in continuare maxime. Baza de machiaj, lichida, compacta sau pudra e bine sa fie una care da luminozitate tenului. Daca alegi sa folosesti si fond de ten, urmareste acoperirea integrala a fetei, in mod uniform, fara sa-ti incarci tenul. Nu este deloc estetic si nici economic. Anticearcanul te poate ajuta sa scapi de micile imperfectiuni, asa ca nu ezita sa-l folosesti atunci cand e nevoie.

Ochii necesita insa mai multa ingrijire, decat simpla acoperire cu anticearcan. Pentru pleoapele umflate si pungile de sub ochi este nevoie de serum concentrat, sau de masti care se tin la frigider si se aplica apoi, reci, pe pleoape. Privirea va deveni intensa si fermecatoare o data cu aplicarea fardului de ochi, a creionului dermatograf si a mascarei.

Daca vrei un look indraznet si actual alege farduri de pleoape fumurii, dar nu uita sa luminezi zona de sub sprancene cu o nuanta foarte deschisa, pentru a echilibra tonalitatile. Optiunea celor mai multe dintre femei pentru mascara se opreste la cea pentru alungire, volum si definire, pentru ca da un aspect natural si fermecator genelor.

Fardul de obraz, incearca sa-l alegi in nuante de roz stralucitor, si aplica-l estompat dinspre pometi spre tampla. Optand pentru un ruj rosu vei fii cu siguranta cuceritoare; este insa mai important sa se potriveasca trasaturilor tale si machiajului in ansamblu.

Dar nu doar chipul conteaza, si aceeasi importanta trebuie acordata si pielii. Pentru o piele catifelata si matasoasa poti folosi un scrub de corp o data pe saptamana, sau te poti rasfata intr-o baie cu spuma sau ulei. Incearca, insa, sa nu le folosesti in acelasi timp, deoarece uleiul reduce cantitatea si efectul spumei de baie. In topul produselor utilizate de femei pentru ingrijirea pielii ramane lotiunea de corp. Daca vei opta pentru una aromata, vei fii suficient de apetisanta, incat sa-ti doresti sa reiei tratamentul in fiecare seara si dimineata.

Misterele buzelor

Cum poti pastra mai mult culoarea rujului    
Varianta 1: alege un ruj cat mai inchis la culoare (maro-roscat). Aplica-l intr-un strat subtire pe buze. Preseaza buzele pe un sevetel panace culoarea isi piere din intensitate si pare a fi o nuanta naturala. Aplica apoi un luciu de buze transparent pentru a da volum buzelor si pentru a obtine astfel o culoare care va rezista mai mult.

Varianta 2: alege un contur pentru buze care sa se potriveasca cu nuanta rujului sau in culoarea pe care doresti sa o obtii pe buze. Cu acest creion contur, coloreaza si contureaza in intregime buzele. Foloseste o pensula speciala pentru buze pentru a estompa orice linie evidenta de contur, in special in zona “arcului lui Cupidon”. Aplica apoi un luciu de buze sau un ruj pentru a finaliza machiajul buzelor.

Cum poti alege culoarea de ruj potrivita?
Poti folosi un creion contur pentru buze cu care sa colorezi in intregime buzele, inainte de aplicarea rujului sau luciului. In functie de culoarea creionului contur folosit poti obtine o culoare mai intensa a rujului sau poti sa rujului da diferite nuante (maro, visiniu, rosu). Daca doresti sa obtii o culoare stralucitoare poti folosi rujul ca baza pentru luciul de buze.

Adolescentele in schimbare

Mamele de-alungul timpului si-au cicalit fiicele cu amenintarea ce o aduc cosmeticele asupra tenului lor. Acum ele pot respira linistite pentru ca adolescentele au la indemana machiaje facute special pentru ele. Domnisoarele ar trebui sa opteze pentru un look natural si sa aplice un machiaj deschis cat timp pielea lor este inca tanara si naturala.
 

Catifelat si subtil sunt cele doua cuvinte pe care adolescentele ar trebui sa le aiba in minte in timp ce se machiaza. Culorile ce le prind cel mai bine sunt cele ce sunt cele mai apropiate cu tonul pielii lor naturale, sau pot adauga foarta putina culoare pe chipul lor cum ar fi roz, maro neutru, coral sau gri.

Priveste pasii pe care ii poti urma pentru a deveni in cateva clipe o frumusete rara:

Foloseste un creion corector ce se potriveste cu tonul pielii tale pentru a acoperi orice imperfectiune (cosuri, puncte negre, cicatrici sau pete).

Chiar daca vi se pare nostim, in caz ca nu aveti o perie speciala pentru sprancene, periati-va cu o periuta de dinti pentru a alinia firele rebele ale acestora

Aplica un strat de rimel de culoare maro pentru a alinia genele dar daca le ai negre natural, poti folosi deasemenea rimel negru.
Daca ai un ton subtil al pielii, foloseste un blush de culoarea piersicii dar in caz contrar foloseste umbre catifelate rozalii. Intinde-l cu ajutorul unui disc de bumbac.
O culoare naturala de ruj sau poate decat un lip gloss transparent ofera un look nemaivazut.

Acum ca ai terminat, esti gata de petrecere?

Machiajul buzelor

Armonia trebuie sa primeze intotdeauna, de aceea iti spunem ce tip de ruj si cum trebuie sa-ti desenezi conturul potrivit pentru tipul tau de buze.
Buze carnoase.
Alege un ruj cat mai natural si aplica-l in strat subtire, iar conturul traseaza-l in interiorul celui natural.

Buze subtiri si lungi.
Conturul trebuie sa-l depaseasca usor pe cel natural al buzelor, cu doar 1-2 mm. Alege rujuri in culori vii, iar pentru a da volum buzelor, aplica un strat de ruj, pudreaza-le, apoi rujeaza-le. La sfarsit, aplica putin gloss doar pe mijlocul buzelor.

Buze cu colturile cazute.
Conturul buzei superioare deseneaza-l in asa fel incat la colturi linia sa fie ascendenta, iar conturul buzei inferioare sa nu atinga colturile. Rujul ideal este cel in culori puternice si calde.

Buze mici.
Traseaza coturul astfel incat sa depasesti cu 1-2 mm conturul natural si colturile buzelor. Aplica rujul in strat ceva mai grosGura prea mare.
Traseaza conturul in interiorul buzelor, cam cu 2 mm, si alege rujurile in culori deschise.

Buze asimetrice.
Cand una dintre buze este mai groasa decat cealalta, retuseaza buza mai groasa, trasand conturul in interiorul buzei. Pe buza groasa, aplica doar un strat subtire de ruj, iar pe cea subtire, mai multe straturi..

5 reguli ale gloss-urilor



1. Daca gloss-ul este lipicios si vascos, viata lui este mai lunga. Gloss-urile pe baza de apa, nu dureaza.

2. Gloss-urile sclipitoare sunt si ele rezistente. Particulele sunt foarte fine si fac ca gloss-ul sa reziste mai mult timp pe buze. Sau, mai bine zis, este o iluzie optica, desi luciul dispare, ramane sclipirea.

3. Daca nu poti testa gloss-ul incearca sa te ghidezi dupa numele produsului:
"lac" este de obicei folosit pentru o formula densa, care dureaza;
"juicy" se foloseste pentru culori transparente si formule parfumate;
"diamonds" pentru cele sclipitoare.

4. Daca gloss-ul aplicat dimineata s-a luat, nu aplica alt strat peste el. Indeparteaza-l intai pe cel vechi.

5. Daca preferi rujurile, atunci aplica numai un punct de gloss chiar pe mijlocul buzelor pentru a crea impresia de buze senzuale.

Cum ne alegem rujul?

Blonda sau bruneta. Gata cu ideile preconcepute! Un rosu adevarat poate fi sublim pentru o blonda, in vreme ce un bej devine somptuos la o bruneta. Gata cu monocromia, asta insemnand aceleasi tonuri peste tot (buze, obraji, pleoape); acum forta sta in detalii, asa ca daca vrem sa scoatem in evidenta buzele, vom folosi nuante mai pale pentru ochi.

Gura mica: daca acest lucru va este caracteristic si dumneavoastra doamnelor, este indicat sa alegeti culori foarte deschise (ex. bej, sau «culoarea pielii nude») ce ne permit sa trisam putin in ceea ce priveste grosimea buzelor. Nuantele prea inchise tind sa accentueze subtirimea.
Gura carnoasa necesita o nuanta mai inchisa care va scoate mai putin in evidenta buzele.
Un rosu adevarat – il porti ca pe un steag? Este cu adevarat o alegere, deoarece cu cat va fi mai stralucitor, cu atat va fi mai usor de purtat. In timp ce un rosu mat inaspreste expresia fetei, un rosu glossy flateaza si infrumuteseaza1.    Recolta de ruj direct din tub! Gustul de strugure, cules direct de pe buze, este senzualitatea insasi. Extrem de feminin, acest reflex irezistibil al frumusetii are la dispozitie o gama infinita de tuburi, create care mai de care cu mai multa imaginatie, ele putand deveni bijuterii, oglinjoare ...
2. Cu pensula se ia din tub un strat de ruj care este apoi prelucrat de mana, aceasta tehnica prezinta toate avantajele posibile, cum ar fi: materia este incalzita, ea ajungand sa aiba tempratura pielii si se va intinde mult mai armonios. De asemenea, va puteti juca, amestecand mai multe nuante de ruj pentru a obtine nuanta preferata sau un spectaculos efect 3D.

Sfatul nostru!
O singura priza pe pensula este suficient atat pentru conturul gurii, cat si pentru a acopei si partea inferioara a buzelor..

Ochi bine definiti

Tocmai buni pentru timpurile acestea sunt ochii definiti care scot in evidenta trasaturile fetei.
Ca sa puteti beneficia si voi de aceasta moda, va punem la dispozitie in randurile de mai jos cateva mici sfaturi.
Pentru intensificarea culorii, se va defini spranceana cu un creion negru de ochi, dupa care se va aplica cu o periuta un fard in ton cu nuanta sprancenei pentru textura, dandu-le definitie.

Toate stim ca primul pas in a avea sprancene atragatoare, este sa le pensam oferindu-le o forma cat mai rotunjita, apoi avem nevoie de cateva ustensile si produse care vor sari in ajutor: o perie pentru sprancene, o pesula cu parul tare taiat oblic pentru umplerea cu fard, un creion si un rimel transparent pentru sprancene.

1. Sprancenele sunt aranjate drept cu ajutorul pensulei cu parul tare taiat oblic, fara pauze, naturale si dese, apoi sunt periate drept in sus cu peria pentru sprancene pentru a spori impresia de textura.
2. Se foloseste apoi creionul, pornind cu miscari verticale dinspre parte de jos. Pentru brunete recomandam un creion negru sau maro, iar pentru blonde unul gri pana la maro deschis
3. Apoi se intinde folosind din nou peria, dupa care se aplica un strat de mascara, pentru volum (suplimentar)

Pentru a ajunge la stilul Audrey Hepburn mai ai nevoie de o pesula rotunda, asadar urmand inca doi pasi:
4. Se foloseste creionul, pornind dinspre nas inspre exterior, intr-o nuanta in ton cu parul.
5. Se netezeste cu pensula, redesenand o linie impecabila, care se subtiaza spre extremitati: se urmareste forma sprancenei, omogenizand fardul.
6. Utimul pas costituie un luciu cu ulei uscat sau mascara transparenta.

RimelUmbre de ochi albastru de safir si violet intaresc puterea intr-un mod magnific.
Se pare ca rimelul in culori a revenit, iar noi suntem in favoarea lui!
Pur si simplu iubim ideea de a pieptana culori pe gene, este amuzant, distractiv si neasteptat, si in plus, in functie de caracterul tau, iti poti alege culoare potrivita.
Celor mai clasice, calm sau timide, li se potrivesc culorile subtile, nu prea departate de maro, precum scortisoara, rosul cafeniu,sau castaniu roscat.
Celor mai vesele li se potrivesc culorile precum movul, albastrul turqoise sau smaraldul..

Alegeti fondul de ten potrivit tenului tau

Fondul de ten este baza oricarui machiaj, insa alegerea lui nu e usoara. De el depinde practic cat de bine va iesi machiajul dar si sanatatea tenului tau. Pentru a nu risca sa mergi la petrecerea de Craciun si sa arati mai palida decat esti in realitate. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont cand iti alegi fondul de ten.


1. Trebuie sa stii ce tip de ten ai
In mod sigur ai avut ocazia sa testezi mai multe produse cosmetice si sa-ti dai seama ca unele iti agreseaza tenul, altele ti-l protejeaza. De multe ori insa nu produsele sunt de vina, ci faptul ai ales prost. Daca ai tenul gras evita fondul de ten gras, fiindca te va face sa arati mai lucioasa decat stelutele din brad. Daca ai ten sensibil, predispus la iritatii, alege un produs cu o acoperire buna, special pentru pielea sensibila. Daca ai ten uscat nu-ti lua fond de ten pudra, ci opteaza pentru unul lichid, care e si hidratant.

2. Ce asteptari ai?
Conteaza foarte mult sa stii ce vrei de la fondul tau de ten. Daca vrei o acoperire maxima nu te astepta ca tenul sa fie bucuros, fiindca nu va putea respira. Acest gen de fond de ten il poti folosi doar in ocazii speciale. Pe timpul zilei e bine sa te machiezi cu produse care nu incarca obrazul. Iata principalele tipuri de fond de ten si ce poti face cu ele:- fond de ten lichid, pe baza de ulei – este folosit pentru o acoperire foarte buna a imperfectiunilor, este uleios si confera pielii un luciu special. Din aceasta cauza e deseori folosit la filmari si in televiziune. Alege culoarea apropiata pielii tale, altfel diferenta va fi mult mai vizibila decat in cazul altor fonduri de ten. Este fondul de ten care necesita si aplicarea de pudra, pe suprafetele lucioase (frunte, nas, barbie).

- fond de ten fluid pe baza de apa – pigmentul culorii se gaseste in particule de apa, in locul celor de ulei; majoritatea contin si o pulbere fina care lasa pielea mata si nu mai e nevoie de pudra. In plus, previne aparitia petelor. E recomandat tenului normal si cel normal spre uscat.

- crema compacta – pe baza de ulei, se aplica asemeni pudrei, cu un buretel. Sunt foarte bune pentru persoanele care au nevoie de retusuri, de-a lungul zilei. Sunt practice, nu au o acoperire foarte buna, in schimb. Daca tenul tau roseste usor acest fond de ten nu e recomandat.

- fond de ten hidratant – perfect pentru pielea cu tendinta de uscare; daca nu ai pete pe fata poti apela cu incredere la astfel de produse, nu inchid porii iar gradul de acoperire este mediu.

Inainte de a cumpara, incearca-l!
Singura modalitate de a fi sigura ca iei fondul de ten perect pentru tine este s ail incerci inainte. Cere mostre de produse si incearca-le pe fiecare timp de 2 zile. Observa cum se comporta pielea dupa fiecare aplicare. Alege culoarea cat mai apropiata de culoarea pielii tale, iar daca vrei sa arati mai bronzata alege un fond bronzant si o pudra asemeni, insa nu abuza de ele.

E foarte indicat sa cumperi aceste produse de la reprezentantii firmelor producatoare si nu de la vanzatori ocazionali sau din magazine care nu pun la dispozitia clientilor un consilier pe produsele respective.

Prospetime, mister, seductie si naturalete

    Prospetime, mister, seductie si naturalete sau patru stiluri de machiaj.Este dimineata si te afli in fata oglinzii, intrebandu-te cum sa te machiezi. Va trebui sa adopti un stil lejer si natural, care, in acelasi timp, sa te puna in valoare. Intr-o seara de weekend, esti invitata la o petrecere, si ai vrea sa iti pui in valoare trasaturile. Aceasta ca sa nu mai spunem de o posibila intalnire romantica... Pe de alta parte, cum ai putea sa te machiezi atunci cand te duci pur si simplu la plaja? Iata patru intrebari si... patru stiluri de machiaj care vor constitui raspunsul ideal pentru aceste situatii.                                                                                  La petrecere? O infatisare fabuloasa, misterioasa si feminina prin excelenta... 
Ochi dramatici si scanteietori. Un ten fin, catifelat, care lumineaza in noapte. Gene dese, buze pline si senzuale. Am uitat ceva? Nu - este "reteta completa" si, in acelasi timp, infailibila pentru a te asigura ca ochii tuturor se vor atinti admirativ asupra ta. 

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi? 
  Tenul 
Pentru a avea un chip luminos si stralucitor, foloseste o baza de machiaj cu textura usoara, fara grasimi, cu factor de protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Aplica pe frunte, barbie, nas si pometi, cu ajutorul buretelului special si nu uita de anticearcan. 
Pentru obraji cu aspect natural, foloseste un fard de obraz lichid; cateva picaturi, pe care le intinzi uniform cu ajutorul degetelor, vor fi suficiente. Adauga si putina stralucire fetei si decolteului, cu ajutorul unei pudre cu particule sclipitoare.

Ochii 
Pune-ti in evidenta privirea conturandu-ti ochii cu tus de culoare neagra si apoi intinzand pe pleoape, pana la arcada, un fard cu textura cremoasa si sclipiri "metalice", intr-o nuanta argintie. Dupa aceea, traseaza inca o dunga fina cu acelasi tus in zona dintre arcada si pleoapa si "da viata" privirii tale cu ajutorul unui fard in nuanta violet, pe care il aplici peste linia trasata cu tusul. Definitiveaza acest machiaj deosebit cu ajutorul mascarei de culoare - cum altfel? - neagra. 

Buzele 
Din moment ce machiajul ochilor este intens si frapant, pentru buze este suficient un ruj intr-o nuanta neutra sau un gloss care sa le confere stralucire. Succesul este garantat!


Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi?

Tenul 
Pentru un ten radiant si luminos, amesteca o treime de gel cu particule sclipitoare si doua treimi de lotiune cu potential de intensificare a stralucirii, folosind in acest scop o pensula pentru baza. Aplica rapid si intinde cu miscari circulare, orientate spre exterior, pe frunte, pometi, nas si maxilar. Tamponeaza usor cu anticearcan, pentru a atenua ridurile fine din jurul ochilor si, bineinteles, cearcanele. 

Pudreaza-ti pometii cu un fard intr-o nuanta roz deschis, iar sub pometi aplica pudra colorata, pentru a crea impresia unui ten proaspat bronzat. De asemenea, aplica - atat deasupra pometilor, cat si sub arcada, un fard in nuanta deschisa, aramie. 

Ochii 
Aplica pe pleoape fard intr-un ton albastru marin, folosind (la marginea exterioara) un fard intr-o nuanta mai inchisa, complementara, pentru a conferi mai multa intensitate privirii. Contureaza-ti ochii cu un creion dermatograf in nuanta "albastru fumuriu", trasand o dunga fina la marginea pleoapei. Traseaza inca o dunga fina cu acelasi dermatograf si in zona situata intre pleoapa si arcada. Apoi, lumineaza-ti privirea conturand zona de sub ochi cu ajutorul unui dermatograf alb, de data aceasta. Nu vei uita, bineinteles, de mascara neagra. 
Buze 
Pentru buze lucioase si sexy, foloseste un ruj stralucitor. Nuanta bronzului este cea mai potrivita.



De la 9 la 5? Naturalete si incredere in sine... 

Obraji imbujorati in plina zi. Ten stralucitor. Ochi usor conturati, buze proaspete - deci, o infatisare mai mult decat agreabila - si, in mod cert, ireprosabila - pe parcursul intregii zile de munca.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi? 

Tenul 
Pentru un ten frumos si cu aspect sanatos, foloseste ca baza de machiaj un produs complex, care include atat pudra, cat si fond de ten. Aplica pe frunte, nas, pometi si barbie si intinde cu ajutorul pensulei sau al buretelui. Ascunde cearcanele si ridurile fine, cu ajutorul credinciosului anticearcan, care nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata. Pentru obraji cu aspect natural, aplica fard lichid si intinde-l uniform spre tample cu ajutorul degetelor. 

Ochii 
Tinand cont de faptul ca vorbim despre un machiaj de zi, este recomandabil sa optezi pentru o nuanta neutra - roz, de exemplu - pe care o intinzi pana la lumita sprancenelor. Poti folosi doua nuante complementare, pentru a conferi mai multa intensitate privirii. Pentru a crea impresia vizuala de ochi mai mari, aplica (sub arcada si in coltul interior al ochiului) un fard in nuanta vaniliei. Foloseste, ulterior, un dermatograf maro, trasand o linie fina, curbata usor in sus spre coltul exterior al pleoapei. Machiajul va fi desavarsit cu mascara de culoare maro. 

Buze 
Pentru un luciu perfect al buzelor, foloseste un ruj lichid de culoare roz


Ai intalnire? Fii, cu adevarat, irezistibila! 

Ochi sexy, care atrag toate privirile. Gene care flirteaza. Obraji discret pudrati. Buze proaspete. Cine ar putea sa-ti reziste, oare? Vei lasa impresia unei femei seducatoare si misterioase - adica, exact ceea ce iti doreai... 

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi?

Tenul 
Aplica trei-patru picaturi de fond de ten pe frunte, nas, pometi si barbie si intinde-le cu miscari circulare spre exteriorul fetei, folosind un buretel special. Anticearcanul va intra, desigur, in actiune. Nu uita de fardul de obraz usor lucios, in nuanta piersicii, pe care il vei aplica folosind o pensula speciala. 

Ochii 
Atrage toate privirile aplicand pe arcada, imediat sub spranceana, o nuanta caramizie. Poti sa-ti intensifici privirea cu ajutorul unui fard in culoarea ciocolatei. Tusul negru va fi folosit pentru conturarea ochilor. Optional, poti aplica peste tus o umbra de fard ciocolatiu. Mascara trebuie sa alungeasca genele, umbrind ochii, asa incat alege un produs care sa confere mai mult volum. 

Buzele 
Rujul lichid, roz inchis si cu particule stralucitoare, este alegerea cea mai potrivita. Vei fi o adevarata revelatie ...
   

Ghid de machiaj

Adolescenta si frumoasa!

Atunci cand esti adolescenta, nimic nu este mai plictisitor decat sa primesti sfaturi de la cei mai in varsta, stim, dar adevarul este ca unele sfaturi chiar merita intelese si aplicate, mai ales cand vine vorba de sfaturi de frumusete. 

In acest articol, vom incerca sa va impartasim cateva dintre secretele noastre din vremea adolescentei. Speram sa va placa!

Nu folosi fondul de ten.
Daca tenul tau sufera de acnee primul lucru pe care ai vrea sa il faci este sa o acoperi cu un strat gros de fond de ten. Nu face asta! Nu numai ca nu va acoperi acneea, dara pe tenul delicat al unei adolescente va arata oricum dar nu natural. In loc de fond de ten, incearca un corector cu dublu efect, de acoperire dar si vindecare, cu care sa estompezi imperfectiunile, apoi aplica putina pudra ca sa matifiezi. Poti folosi si lotiuni colorate in loc de fondul de ten. Sunt mai lejere ca textura si nu incarca tenul. 

Corectorul se aplica prin tapotare, niciodata prin frecare. Cand aplicam corectorul, se pune o mica cantitate pe buricul degetului inelar si se tapoteaza usor zona care se doreste estompata, iluminata sau corectata. Daca aveti un cos, puneti o picatura de corector direct pe el si tapotati usor zona. Nicioadata nu frecati pentru ca exista riscul de a irita zona si de a o inrosi. 

Scoate in evidenta fie ochii, fie buzele. Daca vrei un machiaj cu ochi pronuntati, atunci lasa buzele cat mai naturale, iar daca doresti buze evidentiate, limiteaza machiajul ochilor doar la rimel. Fereste-te de contururi puternice la ochi si nu exagera cu fardul de obraz. Sa fim serioase…, chiar vrei sa arati la 17 ca la 40?
Si…niciodata, dar niciodata, nu folosi un contur negru sau inchis la buzele rujate in nuanta deschisa. 

Mai putin arata mai bine! Ai observat cum unele prietene arata perfect cu foarte putin machiaj pe fata? Indiferent de varsta, prea mult machiaj te face sa arati ca o masca. Daca folosesti zilnic fond de ten cu putere de acoperire mare, fard de lobraz, pudra, creion de ochi, fard de ochi, tus, rimel, contur de buze si ruj  ca si rutina de machiaj zilnica, atunci exagerezi. 
Varsta ta trebuie sa transpara prin machiaj. Sa starneasca putin invidia celor mai in varsta. Sa arate prospetimea vietii. Tot ce ai nevoie este un rimel bun, corector pentru cosuri si un gloss. Un strop de fard de obraz este perfect pentru toamna si iarna.

Vaselina cosmetica este cel mai grozav si mai ieftin demachiant. Este iar foarte bun pentru tratarea buzelor uscate si exfoliate. Pune putina vaselina pe o periuta de dinti curata si maseaza usor buzele. Sterge excesul cu un servetel. Buzele tale vor fi moi si catifelate. 

Cosuri? Sincer, du-te la un dermatolog. Ceea mai mare greseala a adolescentilor de azi este ca prefera sa isi cumpere produse pe care sa le foloseasca dupa ochi si astfel sa isi afecteze si mai mult acneea. Ceea ce la inceput poate fi o forma de acnee juvenila care nu necesita un tratament nici costisitor si nici dificil, se poate transforma intr-o acnee rebela, greu de vindecat. Nu iti cumpara blugi luna asta. Mergi la un doctor bun!

Vrei sa iti cumperi un ruj? Un gloss colorat? Un fond de ten? Testeaza, testeaza, testeaza. Nu cumpara inainte. Incearca pe cat posibil sa testezi direct pe piele, doar testerele pe care le desigilezi tu, la lumina naturala. Ce poti cumpara fara testare: rimelul, tusul de ochi, nuantele de baza pentru fardurile de ochi si gloss-ul transparent. 

Cand poti renunta la cremele cu factor de protectie? Niciodata.
Primul produs de frumusete pe care trebhie sa il aplici imediat dupa ce te-ai demachiat dimineata este crema cu factor de protectie. Asta pentru ca obiceiurile bune sa invata de tineri si te vor ajuta sa ai un ten frumos si la 50, 60, 70 de ani. Radiatiile solare pot penetra si norii si geamurile de la masini.

Autobronzantele au miros. Nu unul foarte placut. Odata acomodate cu temperatura pielii incep sa miroasa. Cel mai bine este sa te dai cu autobronzant cu circa 24 de ore inainte sa mergi undeva. Fa un dus si un gomaj, aplica crema sau lotiunea autobronzanta, nu te imbraca cel putin 15 minute pentru ca iti poti pata hainele si culca-te. Dimineata fa un dus (fara gomaj) si incepe-ti ziua ca de obicei.

Nu iti contura ochii pe interiorul umed al pleoapelor. Iti va micsora optic ochii. In schimb, liniaza conturul ochilor chiar pe langa linia genelor in exterior. In plus, o linie trasata puternica, fioarte grafica, nu arata natural. Incearca sa estompezi putin linia cu un betisor cosmetic. 

Invata sa scoti ce ai mai bun in evidenta. Nu exista doar femei pur frumoase ci femei care stiu sa se puna in valoare. Ce admira ceilalti la tine? Ochii? Cauta fardul care scoate nuanta irisului cel mai bine in evidenta si nu uita de rimel. Sunt oare buzele cele admirate? Ai grija de ele: exfoliaza-le, da-le cu crema impotriva uscarii si coloreaza-le. 

Exfolierea: cu masura va rog! Nu exagerati. Nici cu mastile, nici cu gomajurile. La o varsta adolescentina cand tenul este inca delicat, abuzafrea de produse pot afecta foarte serios tenul. O masca naturista odata pe saptamana este arhisuficient.

 Tine minte: frumusetea vine din interior. Gandeste-te la o fata care nus e pune deloc in evidenta insa totusi atrage foarte multi baieti. De ce? Pentru ca e amuzanta. Chiar daca nu ai machiaj azi deloc pe fata. Chiar daca nu ai unghiile facute, daca esti fericita si te simti bine in pielea ta, poti fi de 10 ori mai frumoasa decat diva clasei tale care isi pierde la 17 ani 4 ore in oglinda.

Tunsori si coafuri pentru adolescente

  
                                                                    Tunsori si coafuri pentru adolescente              Tunsori si coafuri pentru adolescente vezi aici o colecţie frumoasă de poze cu tunsori si coafuri pentru adolescente, dacă eşti curioasă să-ţi schimbi look-ul 
.
Dacă tot suntem la faza de tendinţe şi modă, trebuie neapărat să urmăriţi atunci şi acest subiect, tunsorile şi coafurile. Iar dacă nu ştiţi cam ce tunsori si coafuri pentru adolescentesunt mai la modă, sau credeţi că vechea voastră tunsoare, este bună, atunci vă invit să urmăriţi şi aceste modele de tunsori si coafuri pentru adolescente.
Şi sunt mai mult decât sigur că din aceste poze cu tunsori si coafuri pentru adolescente, măcar un model de tunsoare şi coafură, o să-ţi pară superbă. Iar dacă dintre toate acestemodele de tunsori si coafuri pentru adolescente veţi găsi un model de tunsoare şi vreţi să o încercaţi, atunci vă invit înainte de a face asta să căutaţi postul tunsori în funcţie de forma feţei, un post unde veţi afla ce tunsori vi se potrivesc după forma feţei voastre.
Dar acuma hai să vedem aceste poze cu tunsori si coafuri pentru adolescente despre care vă vorbesc şi multe alte modele de tunsori si coafuri vor mai urma în curând.

Aici tunsori si coafuri pentru adolescente :
                                                                         
Tunsori si coafuri pentru adolescente


Tunsori si coafuri pentru adolescente       
Esti in cautarea unei tunsori sau frizuri noi? Alege din catalogul de coafuri de mai jos coafura si culoarea care iti place:




PhotobucketPhotobucket




PhotobucketPhotobucket





PhotobucketPhotobucket



PhotobucketPhotobucket
 
Adolescentele sunt dornice să stie cele mai recente tendinţe în tunsori şi hair styling.

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic