luni, 2 august 2010

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Aceasta carte mi se pare excelenta ,  pentru imbunatatirea comunicarii  in cuplu. Mie mi-a folosit , te invata si iti explica ce trebuie facut  in toate situatiile posibile.  In fiecare zi ,  am sa postez  cateva subiecte din aceasta carte.Drepturile de autor nu mi apartin :)

,,Sa ne imaginam ca barbatii vin de pe Marte, iar femeile de pe Venus. Candva, demult , privind prin telescoapele lor, martienii le-au descoperit pe venusiene. Simpla lor vedere le-a trezit sentimente  pe care nu le mai incercasera pana atunci . S-au indragostit si-au inventat rapid calatoriile spatiale – au zburat spre Venus.
Venusienele  i-au intampinat pe martieni cu bratele deschise (…) dragostea dintre ei a fost miraculoasa; erau incantati sa fie impreuna , sa lucreze impreuna si sa -si impartaseasca gandurile.
Apoi au decis sa zboare catre Pamant. La inceput totul a fost minunat si frumos .Dar efectele atmosferei pamantene  s-au facut simtite si , intr-o zi toata lumea s-a trezit cuprinsa de o amnezie de un tip special – o amnezie selectiva.
Atat martienii cat si venusienele au uitat ca proveneau de pe planete diferite si era normal ca si ei sa se deosebeasca. Din  acea zi , barbatii si femeile au intrat in conflict.  “
Sa ne amintim de deosebirile dintre noi!
Daca nu sunt constienti de faptul ca suntem conceputi astfel incat sa ne deosebim unii de altii , intre barbati si femei vor exista conflicte.De obicei ne suparam si ne simtitm dezamagiti  de celalalt sex  fiindca uitam acest adevar important. Ne asteptam ca sexul opus sa ne fie cat mai asemanator , dorim sa ,,vrea ceea ce vrem si noi ” si sa ,,simta ceea ce simtim si noi”.


Barbatii gresesc asteptandu-se ca femeile sa gandeasca , sa comunice si sa reactioneze la fel ca ei; femeile gresesc asteptand ca barbatii sa simta si sa reactioneze  asa cum fac ele.
Noi presupunem in mod eronat ca daca partenerii ne iubesc, ei vor reactiona si se vor      comporta   intr-un anume fel – felul in care reactionam si ne comportam noi cand iubim pe cineva.
Cand barbatii si femeile sunt in stare sa se respecte si sa si accepte deosebirile , atunci dragostea lor are sanse sa infloreasca.